Ma újabb vádemelés várható Abuelazam ügyében

2010.09.19. 09:08   ussk

 

A 33 éves Elias Abuelazamról rengeteget írtam az elmúlt hetekben, úgyhogy csak röviden említem meg most, hogy ő az a palesztin férfi, aki május óta nagyjából tizennégy ember megtámadásáért tehető felelőssé Michigan államban, Flint környékén, illetve további támadásokat tulajdonítanak neki Ohióban és Virginiában is. Az áldozatokat, akik közül öten haltak bele a támadásba, késsel szabdalta össze és továbbra sem lehet tudni, rasszista indíttatásból követte el a tetteit Abuelazam vagy nem.

Eddig csak egyetlen esetben emeltek ellene vádat, emberölési szándék miatt, ma azonban a gyilkosságok is terítékre kerülnek. Abuelazam ügyvédje, Brian Morley arra számít, hogy legalább egy esetben emelnek vádat gyilkosságért, három-négy esetben pedig emberölési kísérletért. Azért vártak eddig a vádemelésekkel, mert ennyi időbe telt elvégezni a laborvizsgálatokat az ügyben, sőt, akadnak még jelenleg folyó vizsgálatok is.

Abuelazam másik ügyvédje, Edwar Zeineh arról panaszkodott, hogy nem nagyon jutnak el hozzá a bizonyítékok a rendőrségtől, ő eddig legalábbis nem találkozott a gyilkos fegyverrel, DNS-mintával vagy olyasmivel, ami az indítékra utalna. Védencéről annyit mondott, hogy bízik az amerikai igazságszolgáltatásban és bátran tekint előre. A Genesee megyei seriff egyébként jó véleménnyel van a késeléről, akit mintarabként írt le.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr742306783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása