Sorozatgyilkos a kampányvideóban

2010.10.07. 09:03   ussk

Scott Kimballt nem nagyon kell bemutatnom már, de emlékeztetőül azért röviden róla: Ő az a férfi, aki eredetileg Alaszkában töltötte börtönbüntetését, majd az FBI átszállítatta Coloradóba. Megállapodott az FBI-jal, hogy informátorként dolgozik majd nekik, így szabadon engedték, ám ekkor Kimball titokban gyilkosságokat kezdett elkövetni, összesen négyet. Később persze elítélték, Kimball azonban igyekezett arra kenni a dolgot, hogy maga az FBI szerette volna őt besározni és ennek igazolására a börtönben meg is hamisított néhány dokumentumot. Közben felkapta őt a politika, mivel azt a papírt, ami engedélyezte a Coloradóba történő átszállítását, majd szabadon engedését, John Suthers főállamügyésznek (a képen) kellett aláírnia annak idején, a pozícióért küzdelembe szálló Stan Garnett államügyész pedig igyekszik minél jobban felhasználni ezt a tényt kampányában.

A demokrata Stan Garnett szóban forgó kampányvideójában persze nem személyesen Kimball szerepel, megszólal benne viszont az egyik áldozat, LeAnn Emry apja és erősen elítéli benne a republikánus Sutherst. A videónak nagyjából az az üzenete, hogy a főállamügyész rászabadította Kimballt Colorado államra. A videó előtt egyébként Suthers vezetett kettejük közül 18 százalékponttal.

Suthersnek az a véleménye a dologról, hogy Garnett kiszákmányolja az áldozatok családját a népszerűsége érdekében és hogy szerinte inkább azt kellene elmondania a videóban, mit szándékozik majd tenni főállamügyészként. Azzal védekezik Kimball átszállításának kérdésében, hogy senki sem tudta, hogy sorozatgyilkos lesz, még az FBI sem és a bűncselekményekért egyedül Kimball a felelős. Garnett válasza erre az, hogy ha nem is tudta, tudhatta volna.


Címkék: scott kimball

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr112352370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása