Sorozatgyilkos helyett ült

2010.05.19. 08:55   ussk

 Chaunte Ott 13 évet töltött börtönben egy olyan gyilkosságért, amelyről később bebizonyosodott, hogy a jelenleg is tárgyalására váró, hét nő haláláért felelőssé tehető Walter Ellis követte el. Most 25 ezer dolláros (kb. 5 700 000 forint) kártérítést kap Wisconsintól, ez a legnagyobb megítélhető összeg az államban hasonló esetekben (persze ha több dologért ítélték volna el tévesen, az emelhetné). Emiatt több kritika is érte a wisconsini vezetést, mivel úgy tartják, nagyon alacsony az összeg a leült évek számához képest.

Egy tizenéves lány megöléséért és megerőszakolásáért ítélték életfogytiglanra egyébként 1996-ban, miután ketten is rávallottak, azonban a 36 éves Ott szerint kikényszerítették a vallomásukat és emiatt be is perelte Milwaukee városát és az akkori rendőröket. (Ez továbbra is folyamatban van.) Az akkoriban vett DNS minta alapján még nem tudták egyértelműen kizárni Ottot. Azonban az Ott feltételezett áldozatánál talált minta aztán később egyezett két másik áldozatéval, akiket már Ott bebörtönzése után gyilkoltak meg. Végül megtalálták a gazdáját is, Walter Ellist, aki szintén börtönben tartózkodott ekkoriban, de sokáig megúszta a mintavételt, mivel sikerült egy valaki mástól származó mintával trükköznie.


Címkék: walter e ellis

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr202014663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása