Sowell levelei még egyszer

2010.02.05. 10:46   ussk

 Ismerve, hogy a nemrég letartóztatott, tizenegyszeres gyilkossággal vádolt Anthony Sowell lakhelyéről elnevezett Imperial Avenue-i családok, vagyis az áldozatok hozzátartozói és a köréjük tömörülő csoportosulások milyen aktívan léptek fel Sowell elfogása után, nem meglepő, hogy most felszólaltak Sowell levelei kapcsán is. A leveleket ugyanis bárki megvásárolhatja az interneten egy-kétszáz dollárért és úgy tűnik, nagyon kelendőek is. Bár Ohio államban ilyesmi után nem kaphatnak pénzt a rabok és a sorozatgyilkosokra specializálódott webáruház szerint ők nem is fizetnek neki, Sowell mégis többek között arra kérte az embereket a leveleiben, hogy küldjenek neki bármit, akár egy kis pénzt is és állítólag már kapott is kisebb összegeket.

Az egyik áldozat hozzátartozója azt mondta, szégyenletesnek tartja, hogy Sowellnek egyáltalán engedélyezik a levélírást és aki lehetővé teszi ezt, annak nincs lelkiismerete. Az okozott fájdalomért cserébe nem szabadna semmit sem kapnia. Egy másik áldozat anyja elmesélte, hogy amikor eltűnt a lánya, készített ő is egy weboldalt a keresésére, azonban soha egyetlen levelet sem kapott, szemben Sowell-lel, akivel többen is igyekeznek levelek útján ismeretségbe kerülni. Azt mondja, ironikus, hogy a lánya megtalálása kevésbé volt vonzó az emberek számára, mint Sowell-lel felvenni a kapcsolatot. Megjegyezte, hogy Sowell nem lehet elmebeteg, ha gondol olyasmire, hogyan keressen pénzt a börtönben. (A védelem ugyanis eredetileg elmebajra hivatkozott volna, ezt azonban visszavonták.)

Az oldal üzemeltetője szerint egyébként inkább egyetemi órák megtartásához vásárolják a leveleket, azonban ezt sokan megkérdőjelezik.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr771731187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.02.05. 18:07:44

Tisztelt USSK,

Letölthető valahonnan ingynesen Sowell-levél másolat?

Ha Ön abban a helyzetben lenne, hogy egy eredeti megvásárolhatna, azt kinek ajándékozná?
Kedvesének? édesanyjának? gyermekének?
Más, láttam a szia.blog.hu-n feltet kérdéseit és átérzem gondját.
Nyilván nem kis energiát öl (bocsánat, ez a szó itt félreérthető, akarom mondani) fektet blogjába és meglehetősen viszhangtalan.

Javaslom, hogy írjon egy rövid, kb fél a/4-es terjedelmű, udvarias, ám mégis a szó jó értelmében vett "hatásvadász" figylemfelkeltő levelet és küldje el pl. horror témában népszerű blogok bloggereinek. Mint pl. a Patakvér fejléc alatt fuoó lugosibela.blog.hu
(de a patakver.blog.hu-t is felismeri) vagy akár néhány igényes, ám nyitottam film blogra, mint a filmdroid, esetleg geek (film+képregény stb)

Hiszen a fikciós tematikákat is valamilyen szinten kiszolgálhatja háttéranyaggal az Ön Non Fiction blogja és ha nem tesz szert látogatottságra, akkor óhatalanul kedvét veszti.

Ha némi népszerűségrte sort tesz, akkor esetleg bizonyos interaktivitásr ais foghatja az olvasóit:

Pl:

a hónap/év/évtized/évszázad sorozat gyilkos választás

sorozatgyilkos áldozat szépségválasztás stb.

Kár lenne, ha elhalna a blogja, én szurkolok, hogy még sokáig fennmaradjon.

Kellemes hétvégét.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.02.05. 21:51:43

Üdv, Szuzi.

Nem hiszem, hogy lenne fent ingyen, szerintem abba már belefutottam volna. (Egyébként sokszor a sorozatgyilkosos iratok másolatait is pénzért vesztegetik, máskor meg persze ingyen is megnézhetőek. Esete válogatja.)

Megvásárlás: Az az igazság, hogy nem vagyok egy gyűjtögető típus, és azt is nehezen képzelem el, hogy ajándékba adnék valakinek ilyesmit. Nagyon speciális helyzetnek kell ehhez lennie, nagyjából annyira, mint ahhoz, hogy telket vegyek valakinek a Holdon. :)

Népszerűsítés: azért ezzel kicsit még várok, nem lenne jó az sem, ha az erős promózásról jegyeznének meg, nem miatta. :)
Meg egyébként sem vagyok annyira törtető típus, viszont az áldozatos szépségkirálynőválasztás ötletén mosolyogtam egyet, akármennyire is nem illene.

Egyébként nem tervezek végezni a bloggal, csak mivel új vagyok a blog.hu-n, próbálom felmérni a lehetőségeket és a korlátokat.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.02.05. 22:20:35

Levelek: azon az oldalon egyébként, ahol árulják, meg lehet nézni a leveleket közelebbről is, ha rákattintunk a képekre, de nem túl jó minőségben, nem mindent lehet kiolvasni:

serialkillersink.net/skistore/index.php?act=viewCat&catId=47

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.02.08. 09:32:16

@ussk:
köszönöm a "levélelőzetest" és örülök, hogy töretlen a blogolási kedve.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.02.08. 11:24:30

Nagyon szívesen. A biztatására egyébként most megpróbálkoztam egy kis önpromóval, hátha.

süti beállítások módosítása