Ingyen segítő ex-FBI ügynök

2010.02.14. 08:48   ussk

A New Hampshire államban található Portsmouthban még a nyolcvanas évek elején történt két olyan haláleset, amit az elkövetés módjából ítélve sorozatgyilkos munkájaként tartanak számon. Egyik nő sem volt eredetileg helybeli (az egyikük például kanadai volt), mindketten húsz év körül jártak és mindkettejüket tompa tárggyal ütötték le. Közös az is, hogy egyedül élő, vonzó nők voltak és ugyanannak az intézménynek a kozmetikai tanfolyamaira jártak.

Paul Lindsay jóval később, a kilencvenes évek végén került a történetbe, visszavonult FBI-ügynökként és több regény szerzőjeként. Maga is részt vett korábban több sorozatgyilkos kézrekerítésében. Azt mondja, már több mint száz gyanúsítottat megvizsgáltak, de még mindig nem értek a végére, ugyanis a gyilkosságok idején Portsmouthban megdöbbentően sok nemi erőszak történt. A részleteket azonban titokban tartja, így sok konkrétumot nem lehet tudni, például olyasmit, hogy idegen behatolásnak volt-e nyoma a helyszíneken vagy hogy pontosan mi volt a gyilkos fegyver.

Paul Lindsay eredetileg egyébként azért jött Portsmouthba, hogy meglátogassa egy ismerősét, akivel együtt harcoltak Vietnámban. Ekkor hallott az esetekről és úgy gondolta, áldoz rá egy kis időt, hogy utánanézzen a történteknek, azonban ennek már tíz éve és a nyomozás még mindig nem zárult le. Pedig több más államban is megfordultak egy-egy lehetséges gyanúsított miatt és nem tervezik jegelni továbbra sem az ügyet. Lindsay ingyen dolgozik egyébként és még mindig a helyi erők vendégeként tartja számon magát, már csak azért is, mert noha hozzáférést biztosítottak számára az ügyhöz, a helyiek szeretik "védeni a saját területüket". (A képen jobbról Paul Lindsay.)


Címkék: megoldatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr41756435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása