Vádemelés egy 30 évvel ezelőtti gyilkosságért

2010.03.25. 10:58   ussk

 Jesus Aguilera jelenleg kétszeres életfogytiglanját tölti két nő meggyilkolása miatt, de úgy néz ki, esélye van egy harmadikra is, ugyanis harminc évvel Tolila Moore halála után vádat emeltek ellene a nő megöléséért. Azt feltételezik, összesen négy-öt embert fojthatott meg kilenc hónap alatt a nyolcvanas évek elején, amikor New Yorkba érkezett.

Annak idején találtak a helyszínen egy részleges ujjlenyomatot, ami akkoriban nem sokat segített, azonban a technika fejlődésével az évek alatt sikerült rábukkanni a tulajdonosára. Megvizsgálták az áldozat körmei alatt talált bőrdarabokat is és a DNS minta szintén Aguilerát mutatta ki, aki egyébként már jó ideje a rácsok mögött ült és így szerepelt a különféle adatbázisokban.

Aguileráról azt is kiderítették, hogy egy marielito volt, vagyis 1980-ban érkezett csónakkal Kubából az USA-ba 125 ezer társával együtt, amikor is Kuba egy rövid ideig engedélyt adott arra, hogy aki el akarja hagyni az országot, az megtehesse.

Aguilera ártatlannak vallja magát Moore meggyilkolásában, akinek egyébként már nem él egy közeli hozzátartozója sem, így az áldozat családja nem képviselteti magát a tárgyaláson.


Címkék: jesus aguilera

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr881867296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása