Sorozatgyilkos volt az öngyilkos emberrabló?

2010.04.09. 09:25   ussk

 Egyelőre még megerősítésre vár, hogy csütörtökön a coloradói Granby-ben az a Michael McCormick követett-e el öngyilkosságot, aki annak idején feladta a rendőröknek apját, Tom McCormickot azzal, hogy sorozatgyilkos és akiről azt sejtik, hogy talán részt vehetett a gyilkosságokban vagy akár valójában ő volt az, aki elkövette őket. Annyit lehet tudni jelenleg, hogy a helyi rendőrséget arról értesítette az elrabolt nő lakótársa szerdán, hogy egy öngyilkosságra hajlamos 53 éves férfi tartja fogva a 38 éves nőt ismeretlen helyen. A lakótársat maga az áldozat hívta fel telefonon. Mindenkit mozgósítottak, még az FBI is belefolyt a kutatásba, és kiderítették többek között, milyen címre voltak bejegyezve a gyanúsított járművei. Miután megtalálták az egyik leparkolt kocsit a közelben, de egy másik ház előtt, amiről kiderült, hogy a gyanúsított egyik üzleti partneréé, a helyi rendőrség és egy SWAT osztag körbevette a hegyi épületet. Megpróbáltak kommunikálni az elrablóval, de nem jártak sikerrel, illetve kamerával is igyekeztek beleselkedni az ablakokon, de nem láttak semmit, így helyi idő szerint reggel fél hatkor betörtek egy ablakot, hogy bejuttassanak egy telefont a férfinek. Ekkor lövést hallottak, később pedig egy férfi és egy nő holttestét találták meg odabent. Egyelőre nem azonosították őket, de minden valószínűséggel ők voltak az emberrablás szereplői. (A nőről azt sejtik, hogy McCormick volt barátnője lehetett.) A nő már órák óta halott lehetett, mindkettejüknek a fejét érte egy-egy lövés. A rendőrök szerint a férfi eleve úgy tervezhette, hogy valahogy így végződjön a történet. Granby-ben utoljára 1990-ben történt emberölés.

McCormick a nyolcvanas évek elején vallotta be apjáról, hogy több emberrel is végzett és a saját farmjukon ásta el a holttesteket, ezek közül három csontvázat meg is találtak, összesen pedig 17 eltűnéssel kapcsolatban gyanúsították. Elég korán elkezdték azt gyanítani, hogy nem az apa, hanem a fiú állhat a gyilkosságok mögött, illetve közösen követték el őket, azonban nem tudták érdemben megvádolni. Ellenben meggyanúsították egy kamionsofőr meggyilkolásával és le is ültették miatta, azonban McCormick új tárgyalást akart, aminek az lett az eredménye, hogy alkut kötött és 2006-ben kiengedték. Korábban egyébként megpróbált már helikopteres segítséggel megszökni, állítólag azért, hogy Mexikóba repüljön és végezzen valakivel, akinek aztán felveheti a személyiségét.

Az ügyész szerint, aki annak idején részt vett McCormick tárgyalásán, a férfi megnyerő személyiség volt, de nagyon manipulatív, egy ügyészségi nyomozó pedig, aki ott volt a kamionsofőr testének megtalálásánál, arról beszélt, hogy McCormick kiengedése óta attól tartott, hogy előbb-utóbb történik valami hasonló.

 


Címkék: michael mccormick

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr61906554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása