Négy gyilkosságban vallotta magát bűnösnek a Sweetheart Killer

2010.06.13. 10:40   ussk

A 76 éves Edward W. Edwards ezen a héten már egyszer bűnösnek vallotta magát egy wisconsini kettős gyilkosságban, most pedig egy másik hasonló gyilkosságban is, amit 1977-ben követett el Ohio államban. Egy 21 éves fiú és egy 18 éves lány volt az áldozat, akik Edwards környékén éltek akkoriban és akiket a nyakukon lőtt meg közelről, majd egy parkban hagyta a testüket. Az egyik nyomozó szerint Edwards ismerte is őket és a szokásaikat, mivel többször jártak nála a kertipartijain. Azt mondta, Edwards azt vallotta, hogy már egy héttel korábban eltervezte a gyilkosságot. A nyomozó arról is beszélt, hogy Edwards nagyon hideg és számító, a vallomásai során pedig nem mutatott megbánást.

Tavaly júliusban tartóztatták le egyébként a férfit, miután egyezett a DNS-e a két 19 éves wisconsini áldozaton találttal. A fiatal pár testét több héttel haláluk után találták meg egy erdőben 1980-ban, miután eltűntek egy lakodalomból. A rendőrség szerint leszúrták, illetve megfojtották őket, a lányt megerőszakolták, ruhája és alsóneműje pedig apró darabokra volt vagdosva. Edwards akkoriban a környéken ezermesterkedett, ki is kérdezték, de a dolog ennyiben maradt és Edwards nem sokkal később elköltözött az államból. A tavalyi letartóztatása után egyébként nem vallotta be egyből a történteket, hanem elismerte, hogy szexuális kapcsolatba került aznap a lánnyal, de azt mondta, látta, amint két-három férfi rugdossa agyon a fiatal párt.

Mivel a másik, ohioi eset még 1977-ben történt, így az akkori törvényeknek megfelelően ítélték el a férfit kétszeres életfogytiglanra, leghamarabb 20 év után szabadulhat. Ezután átszállítanák Wisconsinba, ahol az 1980-as gyilkosságért valószínűleg szintén kétszeres életfogytiglant kellene letöltenie. Ez utóbbi azonban valószínűtlen, mivel Edwards már nem fiatal és nincs is túl jó állapotban: kerekesszéket használ, cukorbeteg, néha oxigénmaszkra is szüksége van és a letartóztatása óta sokat fogyott. Egyik gyilkosságról sem tudni egyébként, pontosan miért követte el Edwards.

A férfi, aki egykor úgy írta le magát, mint John Dillinger és Don Juan keverékét, 1972-ben önéletrajzot is írt, Metamorphosis of a Criminal: The True Life Story of Ed Edwards címmel, amelyben arról számol be, hogy kisgyermekként gyakran verték az apácák abban az árvaházban, ahol nevelkedett és hogy már ekkor megvolt benne az elhatározás, hogy valamiféle gaztevő lesz. Az ötvenes évek első felében kisebb ügyei voltak csak, például csekket hamisított, kocsit lopott, és körbestoppolta az országot, gyakran bonyolódva szexuális kapcsolatokba. Többször ült börtönben, 1955-ben meg is szökött, majd benzinkutakat és bankot rabolt ki. Sosem viselt maszkot ilyenkor, mert kifejezetten szerette volna, hogy ismert legyen az arca. Ez olyan jól sikerült, hogy 1961-ben aztán felkerült az FBI top tízes listájára és végül elkapták. Arról is ír, hogy a börtönben megváltozott, jó útra tért (ezért is írta az önéletrajzot), szabadulása után meg is nősült és a bűnözői élettől való elfordulás szószólójává vált, többször tartott beszédet is erről. Ami már nincs benne az életrajzban, az az, hogy ezután történtek a gyilkosságok is és hogy 1982-ben újra leültették, ekkor gyújtogatás miatt. Hogy a kilencvenes években mi történt vele, arról nem sokat tudni.

Edwards azt mondja, azért vallotta most bűnösnek magát a gyilkosságokban, hogy könnyítsen a lelkén. A nyomozók szerint elképzelhető, hogy további eseteket is bevall majd a férfi, aki élete során számos államban élt. Gyanús Edwards 25 éves örökbefogadott fiának halála is, akit egy sekély sírban eltemetve találtak meg 1997-ben, őt hátulról lőtték fejbe. A csontváz felfedezése után Edwards el is költözött ismét.

A lenti videón az ohioi áldozatok hozzátartozói szólalnak meg az ítélet kihirdetése előtt, miközben Edwards a tolószékhez bilincselve hallgatja őket:


Címkék: edward w edwards

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr802077875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása