Kiengedik Loren Herzogot

2010.07.18. 09:58   ussk

A 44 éves Loren Herzogot eredetileg 78 évre ítélték Kaliforniában 1999-ben, mert tettestársként részt vett három ember megölésében, ám később kikényszerített vallomásra hivatkozva megváltoztatták az ítéletet és egy esetben hirtelen felindulásból elkövetett emberölés miatt és két esetben emberölésben bűnsegédként való részvétel miatt (amelyekben vádalku keretében bűnösnek vallotta magát)  csak 12 évet kapott, de már most, szűk tíz év után kiengedik jó magaviselet miatt. Thomas Testa helyettes államügyész szerint Herzog kijátszotta a jogot és megúszta a gyilkosságot. Azt is elmondta, hogy szerinte a férfi gyakran azért ölt, mert élvezte és sportot csinált a dologból, így a maga részéről a legrosszabbak között tartja számon.

Herzog gyermekkori jóbarátjával, Wesley Shermantine-nal működött együtt a nyolcvanas évek közepe, vagyis tizenéves koruk óta a kilencvenes évek végéig. A nyomozók akkor azt mondták, feltételezéseik szerint akár húsz ember haláláért is felelős lehet a két férfi. Shermantine-t egyébként fő elkövetőként halálra ítélték és jelenleg is a San Quentinben, a halálsoron várakozik.

Az, hogy feltételesen szabadlábra helyezik Herzogot, az áldozatok családjaiból is heves érzelmeket váltott ki természetesen, az egyik apa például arról beszélt, nem hiszi, hogy a férfi nem követ el több gyilkosságot. Azt mondja, örülne neki, ha felkeresné őket, de félti a családját, mert Herzog korábban megfenyegette már őket.

Három évig fogják nyomon követni még Herzogot, a gyilkosságok helyszíneként szolgáló San Joaquin megye területére pedig addig nem léphet be. Innen egyébként kicsit távolabb, Tehama megyébe kerül, amit engedély nélkül nem hagyhat el, érkezéséről pedig természetesen értesítették a helyi hatóságokat. A helyi seriff azt ígérte, nagyon alaposan odafigyelnek majd rá. Herzogot továbbá időnként drogteszteknek vetik majd alá és nem ihat alkoholt sem, sőt, a közelébe sem mehet kocsmáknak vagy italboltoknak. A környéken egyébként nincs túl sok munkalehetőség, leginkább a földeken lehet dolgozni, illetve gyümölcsöskerteket gondozhat majd Herzog. A helyi rendőrök némi elégedettséggel meg is jegyezték, hogy a napokban árnyékban is 41-42 fok volt.


Címkék: loren herzog

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr912158390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása