Szúrkáló éjszakai támadó Michiganben

2010.08.05. 10:45   ussk

Genesee megyében öt embert ölt meg és legalább nyolcat megsebesített május óta egy férfi a rendőrség szerint. Védtelen, sokszor kistermetű, főleg idősebb (vagy fiatalabb, de fogyatékossággal élő) fekete férfiakra támad és a késelés előtt látszólag útbaigazítást vagy egyéb segítséget próbál tőlük kérni, de akadt több olyan eset is, amikor csak odalépett az áldozathoz és egyből szúrkálni kezdett. Főleg főutak mentén, lakott területeken vagy a közelükben támadta meg a férfiakat, közülük egy bizonyos út mellett pedig többször is késelt. A támadások mind éjfél és reggel hat között történtek.

A rendőrség arra kéri most a helyi lakosságot, hogy ne nagyon menjenek sehova éjszaka egyedül vagy ha muszáj is, legyenek nagyon óvatosak. Arról is beszéltek, hogy szerintük a támadó kifejezetten vadászik az áldozatokra és hogy az ilyen késelésekben többek között az a lényeg, hogy nagyon személyközeliek a tettes számára (ellentétben például a lőfegyver használatával). Valószínűleg kocsival járja az utakat éjszaka, miközben magányos áldozatokat keres.

Steven Egger, aki a Houstoni Egyetemen tanít kriminológiát, arról beszélt, hogy az áldozatok a társadalom peremén éltek és az köti össze leginkább őket, hogy könnyen támadhatóak voltak. Lehetséges, hogy a késelések a hatalomvágyról szólnak, mivel a gyilkos olyanokat választ, akikkel könnyebb elbánni. Egger szerint ilyen szempontból ezek a támadások például a nemi erőszakra hasonlítanak, ahol hasonló a lényeg a tettes számára.

A túlélők (akik közül többen még most is kórházban vannak) úgy írták le a támadót, mint nagydarab, izmos, világos hajú, középkorú fehér férfit. A rendőrség így azt is megvizsgálja majd, lehet-e a támadásoknak rasszista vetülete.


Címkék: elias abuelazam

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr642200418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása