A rendőrök DNS-ét is megvizsgálják

2010.01.01. 08:53   ussk

 Méghozzá Louisiana államban folyik a vizsgálat, a tesztalany pedig többek között annak a járásnak a seriffi irodája, ahol a gyilkosságok történtek. Nyolc nő halála miatt kezdtek el ugyanis arról pletykálni, hogy talán a rend őreinek is köze lehet a dologhoz, úgyhogy a rendőrség most tisztázó szándékkal veti alá magát a tesztnek. A környékbeliek egyébként sem bíznak a helyi rendőrökben, ugyanis akadt korábban is példa rá, hogy egy-egy ügyben nem hivatásukhoz illően viselkedtek.

Az áldozatokat egyébként bedrogozva vagy leitatva találták meg a pusztában vagy csatornákban a környéken és érdekesség, hogy úgy tűnik, ismerhették is egymást. (Ez utóbbiról kicsit azt gondolhatja az ember, hogy talán nem is feltétlenül érdekmentes volt a haláluk, de nem ismerjük a részleteket, és mivel egy nem túl nagy lakosságú járásról van szó, annak is egy adott részéről, így akár az is lehet, hogy nincs jelentősége annak, hogy ismerték egymást.)

Persze valószínűleg nem a rendőrök között fogják megtalálni a tettest, főleg ha ez pletykák tisztázására irányul csupán, de szerintem a rendőri hivatás egyébként sem áll olyan nagyon közel az átlagos sorozatgyilkos személyiségjegyeihez: az ő képességeihez mérten hosszútávon túl nagy fegyelmezettséget igényel, alávetett helyzetben kell dolgoznia szigorú hierarchiában, amit nehezen visel. Persze mindenre volt, van vagy lesz ellenpélda, így 100%-os biztonsággal nem jelenthetünk ki semmit.


Címkék: megoldatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr871636497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása