Sorozatgyilkos vagy nem?

2010.01.02. 10:51   ussk

 A New York Times megszellőztette a részleteket az előző posztban szereplő, Jefferson Davis Parish környéki áldozatokról, így mi is kicsit többet tudhatunk, hiszen a személyük elengedhetetlen ahhoz, hogy valami képet kapjon az ember egy sorozatgyilkosról. Feltételezve, hogy tényleg ilyesmiről van egyáltalán szó.

Szeretném leszögezni az elején a félreértések elkerülése végett, hogy a blogban a sorozatgyilkos kifejezést nem használom azokra az elkövetőkre, akik sorozatban több embert is megölnek ugyan, viszont ezt nem súlyos személyiségzavar okozta késztetésre teszik, hanem egyéb hagyományosabb, számunkra is jobban felfogható, ha meg nem is érthető okokból, érdekekből. (Ugyanúgy, mint egy egyszeri alkalommal gyilkoló.) Hogy ne kavarodjunk nagyon el, a blog témáját képező sorozatgyilkosok pontos kritériumait most nem fejtem ki, talán majd egy későbbi posztban sor kerül rá. Lentebb azonban említésre kerül néhány gyakori jellemzőjük.

Jefferson Davis Parishben az elmúlt évek alatt nyolc nő holttestét találták meg. Sajnos az elkövetés pontos módját nem igazán ismerjük, mert a helyszíneken (csatornákban, mezőkön) már erősen bomlásnak indultak a testek a megtaláláskor, pedig ez fontos pont lenne abban, hogy többet tudjunk meg a tettesről. Bár valószínűtlen, de nem kizárt, hogy az esetek között akár nincs is összefüggés.

Talán pont a testek állapota miatt nem szól a fáma arról, mennyire összeszedett az elkövető vagy mennyire nem. Eléggé szanaszét hagyta a holttesteket, viszont akár tudatos is lehet, hogy pont olyan helyeken, ahol csak akkor találnak rájuk, amikor már nehezen felismerhetőek.

Azt viszont tudjuk, kik voltak: inkább fiatalabb nők, akik között akadt fekete és fehér is.  Ez amiatt érdekes, mert az átlagos sorozatgyilkos áldozatait meghatározza a gyilkos származása is: egy fehér sorozatgyilkos igen nagy eséllyel fehér áldozatokat választ. 

Ismerjük még azt a tényt is, hogy mindannyiuknak közük volt a kábítószerekhez és a prostitúcióhoz. Ez azonban pusztán azt is jelentheti, hogy emiatt könnyű prédát jelentettek az elkövető számára. (Nagyon gyakori, hogy a sorozatgyilkosok prostituáltakat ölnek.)

Az előző posztban is említettem, hogy az áldozatok ismerték egymást és azt is, hogy ez a kis lakosságú környék miatt (és most már azt is ismerve, hogy a drog és a prostitúció összekötötte őket) akár véletlen is lehet. De az is lehet, hogy nem az és ha ez utóbbi az igaz, nagyobb az esély egy érdekből elkövetett gyilkosságsorozatra.

Röviden így lehetne összegezni, amit eddig tudni lehet, vagyis lefordíthatjuk úgy is, hogy elég nagy a bizonytalanság az ügyben. A rendőrség a botrányok miatt nagy nyomás alatt áll, így remélhetőleg gőzerővel dolgoznak azon, hogy összekaparjanak még valamit, ami többet segíthet.


Címkék: megoldatlan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr451638871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása