Az utolsó vacsora

2010.01.03. 09:43   ussk

 Szingapúrban egy fesztivál keretein belül állít ki bizarr fotómontázsokat az amerikai Jonathon Kambouris ebben a hónapban. A téma a halálraítéltek utolsó elfogyasztott étele, aminek saját bevallása szerint meglepően könnyű utánanézni a neten. Mivel a sorozatgyilkosok közül jó párat kivégeznek, így elkerülhetetlen, hogy egy ilyen kiállítás innen is merítsen.

A legtöbb országban a börtönhagyományok közé tartozik ez a jelenség, vagyis hogy a kivégzés előtt megválaszthatja az elítélt, mit szeretne utoljára enni. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy közvetlenül a kivégzés előtt történik a dolog, van, ahol pár nappal előtte már lezajlik. Az sem biztos, hogy bármit kérhet a rab, intézménytől és államtól függően próbálják minél pontosabban teljesíteni a kívánságot vagy vezetnek be korlátozásokat az alkoholt, a dohányt vagy akár a fogás értékének felső határát stb illetően.

Előfordul az is, hogy az elítélt visszautasítja ezt a lehetőséget, mint például a képen látható Ted Bundy is és azt kapja, amit épp adnak vagy mint Aileen Wuornos, aki inkább evett egy hamburgert a börtön ebédlőjében.

Egy ilyen kiállításnál természetszerűen felmerül, hogy mivel kényes témát érint, vitákat is kiválthat majd és sértő lehet például az áldozatok és családjaik számára. Kambouris szerint még nem támadták a téma miatt, de fel van készülve rá, ha esetleg bekövetkezik.


Címkék: ted bundy

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr31641277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása