Mégsem a beszámíthatatlanságra épít a védelem

2010.01.07. 09:12   ussk

 Anthony Sowell, a clevelandi sorozatgyilkos ügyvédei meggondolták magukat és hirtelen visszavonták a kérvényüket, miszerint a vádlott elmebetegség miatt nem büntethető. A férfit tizenegy nő meggyilkolása miatt tartóztatták le, az óvadékot 5 millió dollárban állapították meg.

Sowell már járt korábban börtönben egy nő megerőszakolása miatt. Akkor 15 évet ült, 2004-ben szabadult regisztrált erőszaktevőként: a most szóban forgó fojtogatásokat ez alatt a néhány év alatt követte el a szabadulása után. Áldozatai mind fekete nők és érdekesség, hogy mindet a lakásán találták meg. Több holttest csak úgy szanaszét hevert a szobában, másokat elásott a pincében és a kertben. Annak ellenére, hogy a hasonló elkövetők szeretnek közel tartózkodni a lakhelyükhöz és csak az egyre növekvő magabiztosság az, ami távolabb is elviszi őket, az a modus operandi, hogy a gyilkos saját lakhelyén követi el a gyilkosságokat és itt rejti el a testeket, nem olyan gyakori. Hasonló példaként John Wayne Gacy-t vagy Jeffrey Dahmert említhetjük (ez utóbbival az is közös, hogy Sowell lakásán is találtak egy megőrzött koponyát). Sowell lakása környékén a testek felfedezése után lincshangulat alakult ki.

Sowell akár halálbüntetést is kaphat, a rendőrség pedig gőzerővel nyomoz olyan ügyek után még a nyolcvanas évekből, amelyeket utólag esetleg hozzá tudnak kapcsolni. Egy hasonló személyiségzavarral küzdő embernél egyébként nem olyan meglepő, hogy hosszú börtön után újra elkövetővé válik: egyrészt nem nagyon tesz hatást a kezelés rájuk, magyarul nem gyógyítható az állapotuk, másrészt többnyire a büntetés sem elriasztó tényező a számukra.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr881653424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása