Vélemények Alcala tárgyalásáról

2010.01.11. 08:57   ussk

 Néhány bejegyzéssel korábban volt szó róla, hogy a hetvenes évek egyik fojtogatóját, Rodney Alcalát DNS segítségével újabb halálesetekkel kapcsolták össze, így most a korábbival együtt összesen öt gyilkosság miatt áll a bíróság előtt. Az ügy pikantériája az, hogy saját magát képviseli a tárgyaláson, ami egy halálraítélt sorozatgyilkos esetében egészen egyedi.

Nem egyszerű eset ez, de valószínűleg nem is az jár Alcala fejében, hogy reális esélyt látna a felmentésre, noha ártatlannak vallja magát az összes vádpontban. Alcala személyiségében ott van az, hogy ő tartsa a kezében a dolgokat, játszadozzon egy kicsit és számára lényegtelen tényező, ha ezzel újabb felesleges fájdalmat okoz.

Nincs egyébként könnyű dolga, a börtönből nem könnyű egy ilyen feladatot koordinálni már csak azért sem, mert korlátozott idejű telefonbeszélgetésekre van csupán lehetősége, így nem tud a tanúkkal sem úgy beszélni, ahogy arra szüksége lenne.

Több jogász megszólalt a témában, a Dél-kaliforniai Egyetem egyik professzora például úgy nyilatkozott, hogy bár kiemelkedő intelligenciájú elkövetőről van szó és nagy gyakorlatot szerezhetett az utóbbi harminc év alatt jogi téren, azért a halálbüntetés mégis nagyon kemény dió.

Egy másik jogászprofesszor véleménye szerint Alcala ezen a tárgyaláson olyasmivel is fog találkozni, amit korábban nem figyelhetett meg: például számtalan tanúval kell majd megbírkóznia.

Alcala előző ügyvédje azt mondja, hogy a sorozatgyilkos nagyon élvezi az egész procedúrát, főleg hogy koránál fogva elképzelhető, hogy természetes halált hal, mielőtt elérkezne a kivégzés (ne feledjük, hogy már húsz évet töltött eddig is a halálsoron).

A első áldozat családja nem örült a hírnek, hogy immár harmadjára kell jelen lenniük a férfi tárgyalásán (Alcala még őket is megkereste telefonon egyébként). Ők is, az ügyvédek is úgy gondolják, a férfi csak igyekszik húzni az időt és elkerülni a halálbüntetést.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr991662993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása