Krajcir újra bíróság előtt

2010.01.20. 10:26   ussk

 A férfi már eddig is a fél életét börtönben töltötte főleg nemi erőszak miatt. Mivel akkoriban, amikor a gyilkosságokat elkövette (a hetvenes évek végétől a nyolcvanas évek elejéig, vagyis utolsó bebörtönzéséig), még nem volt olyan bevett a DNS használata a nyomozásban, így a gyilkosságokat csak sokkal később tudták összekötni vele. Összesen kilenc nő halálával gyanúsították meg és most ebből az egyikük, Joyce Tharp 1979-es haláláért kell felelnie, miután átszállították.

Timothy Krajcir módszere gyakran az volt, hogy betört az áldozatok lakásába és ott várta meg őket, miután előzetesen rendszeresen követte őket. Sokukat elrabolta, mint a szóban forgó Tharpot, majd megerőszakolta és megölte őket. Maga a gyilkosságok formája gyakran változott, ez is nehezítette azt, hogy egy emberhez kössék az eseteket.

Krajcirt az utóbbi években ítélgetik el a gyilkosságok miatt, először összeszedett kétszer negyven évet, azután egy tizenháromszoros életfogytiglant: kizárólag azért nem végezték ki, mert megegyezett az áldozatok családjaival, hogy ennek fejében bűnösnek vallja magát.


Címkék: timothy krajcir

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr71686963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.20. 18:30:58

Kedves USSK!

Ismét szeretném hálámat kifejezni. Köszönöm, hogy figyelmembe ajánlotta a sorozatgyilkosok.hu honlapot, nagyon igényes.

Elolvastam Balogh Lajost és kinéztem Pándy atyát egy következő alkalomra, illetve a mexikói kannibál író életrajzát is elolvastam.

Mint ahogy a bélyeggyűjtők pl. vándormadarakra és hazai, Népköztársaság korabeli bélyegekre specializálják magukat, engem leginkább a kannibál- és a hazai sorozatgyilkos elkövetők érdekelnek. (természetesen csak olvasási szinten).

Önnek kellemes pihenést kívánok, én még picit dolgozom, ugyanis ma megtekintek a moziban egy filmet, amelyikben Eric Cantona mellékszereplőként saját magát alakítja. Ámbár tudom, egy sorozatgyilkos rajongóhoz az egykori labdarúgó segédszínészek közül még inkább illene Vinnie Jones, de úgy tűnik picit eklektikus az ízlésvilágom.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.01.21. 09:05:10

Kedves Szuzi, remélem, tetszett a tegnapi film. Örülök, hogy tudtam olyasmit ajánlani, aki közel áll az érdeklődéséhez. A korábbi sorozatgyilkosokról számos anyag megtalálható egyébként az interneten, például a Wikipedia is bőven foglalkozik velük szócikkekben. "Kellemes" keresgélést. :)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.21. 12:43:18

@ussk:
Kedves USSK,
Igen, nagyon jó film. Sajnos sorozatgyilkosság nem szerepelt benne, de ennek ellenére Önnek is merem ajánlani. Eric Cantona kellemes csalódást okozott. Robusztus, magas termetével, szakállasan, a francia akcentusával akár egy, mondjuk quebeci származású (biztos van ilyen) sorozatgyilkost is el tudna játszani.
Szíves elnézését kérem az OFF-tól, remélem csacsogásom nem bosszantotta fel.

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.01.21. 14:07:42

Volt quebeci, igen, a Pont-Rouge-i rém, aki kisfiúkat ölt és aki azon sorozatgyilkosok közé tartozik, akiket a börtönben egyik rabtársuk ölt meg. Nem is rossz filmtéma egyébként.

Az offolás meg nem túl zavaró, nem nagyon van mit megzavarnia. ;)

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.21. 15:11:57

@ussk:
Kiváló filmtéma, ámbár Cantona úr imindzsébe nem tudom, hogyan férne bele. A tréfát (félig) félretéve, ehhoz viszont már komoly szinészi kvalitás szükségeltetik, de Gerard Depardieu-nak szerintem kiválóan állna a kisfiúkat ölő sorozatgyilkos alakítása.

Irigylem bámulatos tudását. Gondolom, hogy önöknél egy családi összejövetel sohasem fullad punnyadt unalomba, hiszen Önnek bármiről eszébe jut egy sorozatgyilkos:-).

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.01.21. 18:45:53

Hm, tényleg érdekes lenne Depardieu-t ilyen szempontból is megnézni, ez még eszembe sem jutott eddig. Bár őt nem nagyon szeretem amiatt, hogy a francia filmekben legkevesebb 50%-os eséllyel fordul elő, Jean Renóval egyetemben. :)
Viszont egy megnyerő, rafinált gyilkos szerepében megnézném pl Samuel Le Bihant a franciák közül, neki testhez állna.

Hát, ha valakinek mindig sorozatgyilkosok jutnak az eszébe, az hosszútávon meglepően unalmas tud lenni igazából. :)

JeffreyD 2010.02.01. 15:09:53

@ussk: egy másik ilyen pedig szegény Jeffrey, akit Christopher Scarver egy skizofrén gyilkos tett el láb alól a börtönben.

OFF
@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Depardieu és a gyilkosság témájáról egyből ez a film ugrott be:
www.imdb.com/title/tt0110917/
nem túl ismert, nálunk talán nem is vetítették, én 97ben láttam franciául, de nagyon tetszett.
Közben utánna néztem mielött elküldtem a kommentet, h. van magyarul és másnak is teszett:
port.hu/puszta_formalitas_una_pura_formalitr/pls/fi/films.film_page?i_film_id=2061&i_city_id=&i_county_id=-1&i_where=2&i_topic_id=2

süti beállítások módosítása