Megvásárolhatók Sowell levelei

2010.01.22. 09:00   ussk

 Anthony Sowell, akit tavaly év végén tartóztattak le Clevelandben, miután tíz nő holttestét és egy koponyát találtak a házában és aki ennek ellenére ártatlannak vallja magát, a leveleit árulja a neten. Egészen pontosan itt lehet őket megnézni, egy kifejezetten sorozatgyilkosokra szakosodott webáruház honlapján és már van is, ami elkelt.

Kelendőek ezek az árucikkek egyébként is, az oldal tulajdonosa azonban azt mondja, főleg olyan szakemberek vásárolják őket, akiknek jól jönnek a kutatásaikhoz vagy szemléltető eszközként az egyetemi előadásaikon. A webáruház alkalmazottai levelekben keresik meg az ismert sorozatgyilkosokat a börtönben és ajánlják fel nekik ezt a lehetőséget.

Ohio államban él a Son of Sam törvény, vagyis hogy nem kaphat pénzt az elítélt olyasmiből, ami a tettéhez kapcsolódik, de ez inkább könyvekre és filmekre vonatkozik, levelekre nem igazán, valamint Ohio néhány más állammal ellentétben nem tiltotta el a börtönben ülőket a hasonló webáruházaktól, így az eset nem ütközik törvénybe.

Sowell egyébként olyasmiket írt a levelekben, mint hogy jól bánnak vele a börtönben, említi az elhunyt feleségét és arra kéri az embereket, hogy küldjenek be neki nyugodtan bármit, mert mindennek szűkében van odabent, ez utóbbit azonban tilos a börtön szabályai szerint. Szerepel egy nőnek írott levél is közöttük, amelyben azt kérdezi a címzettől, mit akar tudni róla, ő pedig azt kéri a nőtől, írja le, milyen típus és hogy van-e férfi az életében.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr701692106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.22. 19:36:29

"egy kifejezetten sorozatgyilkosokra szakosodott webáruház honlapján"

Imádom a szaküzleteket:-)

Mint írja, ártatlannak vallja magát Sowell úr.

Az ohioi törvények ismeretének hiányában feltételezem, hogy ebben az esetben, mivel őt is megilleti az ártatlanság vélelme, és ugyan némileg korlátozottan a vállalkozási szabadság, értékesítheti vagyontárgyait.

Megitélésem szerint egy sorozatgyilkos számára célszerű azt a taktikát választani, hogy ártatlannak vallja magát, emellett megteremteni a saját legendáját és így jelentősen javulhat az akár több évtizedig elhúzúdú életének minősége a siralomházban.

Érdekelne, hogy vajon az USA-ban vannak-e speciálisan sorozatgyilkosokra szakosodott ügyvédi irodák és esetleg médiapartnerrel együttműködve komlex merchandice szolgáltatást is képesek-e nyújtani a Son of Sam törvény kiskapuit kihasználva (már ha vannak). Illetve megkímélne egy guglizástól, ha dióhéjben felvázolná Son of Sam tv minek a rövidítése, illetve mire utal?

A múltkori komment váltásunkkor hivatkozott francia szinészt nem ismerem, de karakteres arcú, habár én egész más francia szinészekkel játszatnék sorozatgyilkost.

A hazai szinészek közül Ön kire bízna sorozatgyilkos szerepet. Pl a szerintem kiváló szinész, Kovács Lajos egész jól tudna hozni néhány sorozatgyilkos karaktert.

Kellemes hétvégét.
Szuzi

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.01.23. 09:04:10

Üdv, Szuzi.

Nem hallottam még ilyen ügyvédi irodákról, de csak sorozatgyilkosokból nem is hiszem, hogy meg tudnának élni. Igazából annak ellenére, hogy minden nap lehet találni leglább egy új sorozatgyilkosos hírt, nagyon kevesen vannak. Ha jól emlékszem, évi 200 körüli áldozatot tulajdonítanak nekik az USÁ-ban, szemben a tizensokezer egyéb gyilkossággal (és ugye ezek az arányok ilyen szempontból csalókák is, mivel a 200 gyilkosságot nem 200 sorozatgyilkos követi el, hanem kevesebb). Sokukat nem vagy csak nagyon későn kapják el és ez az USA hatalmas lakosságához mérten nem jelent túl sok munkát a többi bűncselekmény méreteihez képest.

Üzletileg meg amit ki lehet aknázni, azt ezek a webshopok ki is aknázzák. Nem ez az első hely a neten, ahol hasonló cuccokat lehet vásárolni, szerintem eléggé lefedték már a piacot. De nem is az USA lenne... ;)

A Son of Sam törvény David Berkowitz becenevére utal, aki a hetvenes években számos embert megölt New Yorkban. Saját magát nevezte a leveleiben Son of Samnek, ahol Samet egy olyan apafiguraként írta le, aki sokat bántalmazza és aki valójában a gyilkosságokra utasítja. A törvényt amiatt hozták meg, mert nagyon sok pénzt ajánlottak a média emberei a történetéért.

Magyar színészeken még nem gondolkoztam ilyen szempontból, de Kovács Lajos szerintem lehet, hogy egy kicsit öreg lenne már a szerephez. Más meg most tényleg nem jut eszembe, el kell még jobban gondolkodnom ezen a kérdésen.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.01.23. 17:45:44

Kedves USSK,
Köszönöm az infókat. Igaza van, Kovács Lajos talán túl van már a sorozatgyilkosi koron. A z ifjú titánok közül hirtelen Fenyő Iván jutott eszembe. Ő tulajdonképpen meglehetősen felvuvalkodott, balhés és öntelt. Képzelje, néhány évvel ezelőtt majdnem tettlegességig fajult vele egy hajnali szórakozóhelyi vitám. Hallatlan, egy középkorú, skót szűzzel ökölpárbajra készülni?

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.01.24. 09:07:43

Hát nem tudom, egy bekezdésen belül a hajnal, a szórakozóhely és a skót szó sokunkat arra késztet, hogy némi csörteváltásra is asszociáljunk. ;)

De persze a jelenlévők mindig kivételek. :)

süti beállítások módosítása