Túlélők Sowellről

2010.01.25. 08:43   ussk

 Többek között azért lett ennyire felkapott a Sowell-ügy, mert bár akadtak korábban is nemi erőszakkal kapcsolatos vádak, a rendőrség nem tulajdonított nagy jelentőséget nekik, mivel az áldozatok kábítószerfüggők voltak és így nem tartották hitelesnek a beszámolójukat. Másrészt az egész eseménysorozat Cleveland keleti részén, egy szegény városrészben történt, ahol sok egyébként is a kábítószerfüggő, a prostituált és ahol túlnyomórészt feketék élnek. Harmadrészt Sowell regisztrált erőszaktevőként feltűnően sok nővel kötött ismeretséget, amire például egy pedofil esetében túl sok gyermekkel való barátkozásnál hamar odafigyeltek volna. Egyre többen hibáztatják a rendőrséget, hogy az intő jelek ellenére hagyták Sowellt tizenegy áldozatig és még több nemi erőszakig eljutni.

Az akkori túlélők azonban most elmesélték, milyen is volt Anthony Sowell. A kábítószerfüggő áldozatokat pont azzal kecsegtette, amire vágytak: barátságosan meghívta őket cracket fogyasztani, emellett pedig időnként ittak-ettek is, hiszen Sowell egyrészt nagyon szerette az alkoholt, másrészt jó szakács volt, amit még a börtönkonyhán tanult meg. Számtalan nő járt így hozzá és sokan nem tapasztaltak semmi különöset, mások azonban arról számoltak be, hogy ha kérdeztek vagy mondtak valami olyat, ami nagyon nem tetszett Sowellnek, akkor hatalmaskodóvá vált és ilyenkor történhetett meg az erőszak. Az életben maradt áldozatok azt is elmondták, hogy miután megerőszakolta őket, azonnal nyugodttá és közömbössé vált, valamint megkérdezte tőlük azt is, kérnek-e ennivalót, ruhát vagy hasonlót, mielőtt aztán elengedte őket.

Arról is beszéltek, hogy szerintük Sowell egy korábbi barátnője megszállottjává vált, mivel a nő számos ruhadarabját, egyéb tulajdonát megtartotta évekkel a szakításuk után is. A nő szintén drogfüggő volt és éveken át élt Sowell-lel, miután az kiszabadult a börtönből. Érdekesség, hogy ez az egykori barátnő egyébként a clevelandi polgármester unokahúga és az egyik szomszéd szerint Sowell a letartóztatása előtt arra utalt, hogy egy nő hatására tette azt, amit.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr341699787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása