Clevelandben marad a tárgyalás

2010.01.29. 10:00   ussk

Anthony Sowell, akit tizenegy rendbeli gyilkossággal, valamint nemi erőszakkal, testi sértéssel és holttestek meggyalázásával vádolnak, azt kérte, vigyék el a tárgyalást Clevelandből, ezt azonban a bíró elutasította és csak abban az esetben engedélyezné, ha nem találnának elegendő számú megfelelő esküdtet a városban. A védelem ugyanis azzal indokolta a kérést, hogy a clevelandi esküdtek elfogultak lehetnek és ezt csak súlyosbítja, hogy a média kiemelten foglalkozik vele. 

A védelem egyébként azt is állítja, hogy Sowell Miranda-jogai sérültek a letartóztatása utáni kihallgatáskor. (Aki nem ismerné: a Miranda-jogokat szokták elmondani a rendőrök a letartóztatottnak röviden: joga van hallgatni, ügyvédet fogadni és így tovább.) Emiatt azt is kérték, hogy a kihallgatásról készült felvétel ne szerepeljen a tárgyaláson.

Sowell egyébként ártatlannak vallja magát és ezzel megnöveli az esélyét annak, hogy ha bűnösnek találják, halálbüntetést kapjon. A pert ezért valószínűleg egy olyan államba szerették volna vinni, ahol nem engedi meg a törvény a kivégzést.

A tárgyalás június 2-án kezdődik.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr991711850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása