Zajlik Alcala tárgyalása

2010.02.03. 11:52   ussk

 Ez már a harmadik ugyanebben az ügyben, a két korábbiban halálra ítélték. Több gyilkossággal is összekötötték Rodney Alcalát azóta, a mostani per azonban ezeken kívül újra azzal az esettel is foglalkozik, amiért legelőször letartóztatták: egy kislány meggyilkolásával vádolják, akinek a hetvenes években találták meg a megcsonkított holttestét. Alcala egyébként a többi áldozatot megerőszakolta, megverte és megfojtotta, ezeket DNS segítségével tudták hozzá kapcsolni utólag.

A tárgyalás érdekessége, hogy a magát ártatlannak valló Alcala kidobta ügyvédeit és saját maga állt neki ellátni a védelem feladatait. Zsúfolásig telt egyébként a tárgyalóterem az első napon, ami nem meglepő. A nyitóbeszédben Alcala nem beszélt a többi gyilkosságról, csupán a kislány ügyéről, amelyben a fő bizonyítékok között említhetők a kislány nála megtalált fülbevalói: Alcala azonban azzal igyekszik ezt elhárítani, hogy a fülbevalók a saját tulajdonát képezik. Ezt az állítását azzal bizonyíthatja, ha bemutatja azt a felvétel egy tévévetélkedőről, amelyben állítása szerint viselte a fülbevalókat még a gyilkosság előtt. 

Kiderült egyébként egy-két eddig ismeretlen momentum is, például az, hogy a kislány anyja az 1980-as első tárgyalásra töltött fegyvert vitt magával. Az anya azt mondta, gondolkozott azon, előrántsa-e a fegyvert, de végül mégsem tette meg, mivel ő nem gyilkos. Azonban beszélt arról is, hogy végül megbánta, hogy nem tette meg és hogy senki nem érdemli meg azt, amit Alcala okozott neki.

Alcala azt is állítja, hogy a kislány elrablásának idején egy vidámparkban tartózkodott és hogy a szemtanúk leírása egyébként sem teljesen illik rá. Ráadásul szerinte az a hat perc, amit a kislány a biciklijével megtett volna az indulási és érkezési pont között, nem elég arra, hogy elrabolhassák. Még egy videót is készítettett egy másik biciklissel, hogy bemutassa, valóban hat perc körüli időről van szó.

A tárgyalás már hetek óta zajlik, Alcala azonban eddig nem különösebben vett részt aktívan ebben: nagyon keveset kérdezett vagy tiltakozott, és ha tiltakozott is, nem időben tette. Akkor kezdett tevékenyebben belefolyni a tárgyalás menetébe, amikor a kislány ügye került terítékre. Azonban többen úgy írták le, mint aki témáról témára ugrál és mások számára nem feltétlenül követhető logikusan a hosszúra nyúló mondanivalója. Sokan azt mondják, Alcala gyengébben teljesít ügyvédként, mint amire számítottak, ez azonban egyáltalán nem biztos, hogy a hátrányára válik: akár az is lehet, hogy egy általa elkövetett ügyvédi hiba miatt vonják vissza a halálbüntetést ez alkalommal.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr431725074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása