Azonosítottak egy áldozatot

2010.02.06. 09:04   ussk

1987-ben találták meg a testet Ohióban egy főút mentén, félig levetkőztetve, cipők nélkül. Nemi erőszaknak nem volt jele, a halál oka azonban fojtogatás volt. Egészen eddig kellett várni az azonosítására, ez pedig az áldozat testvérének köszönhető, aki a The Forgotten névre hallgató sorozatban látta meg annak az adatbázisnak a címét, ahol azonosítatlan személyek után lehet kutatni. Nem volt nehéz megtalálni, ugyanis az áldozat testére egy rózsa és egy egyszarvú volt tetoválva, így kiderült, hogy a kansasi Paula Beverly Davisről van szó, aki 21 évesen tűnt el.

A rendőrség még mindig keresi a tettest és könnyen lehet, hogy egy akkori kansasi sorozatgyilkos, Lorenzo Gilyard az, akit 2007-ben ítéltek el hatrendbeli gyilkosságért (valójában tizenhárom áldozatot kapcsolnak hozzá). A rendőrök elmondták azt is, hogy szerintük nem Ohióban történt a gyilkosság, ami még jobban valószínűsíti, hogy Gilyardnak köze lehetett hozzá. A Gilyard család egyébként rendesen kivette a részét a bűncselekményekből: Lorenzo apját és testvéreit is letartóztatták vagy gyilkosságért, vagy nemi erőszakért. Gilyard áldozatait egyébként hasonlóképpen találták meg, mint Davis testét: madzaggal megfojtották őket, félig meztelenül, cipő nélkül találtak rájuk a városon kívül. Az egyetlen, ami nem stimmel, hogy Davist látszólag nem erőszakolták meg. Gilyard egyébként életfogytiglant kapott a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Felkeresték az utolsó személyt is, aki látta Davist, vagyis a barátnőjét, aki azt mesélte el, hogy akkoriban mindketten kábítószerfüggő prostituáltak voltak (ez szintén belevág Gilyard mintájába). Gilyard néhány áldozatát egyébként a lányok akkori lakhelyétől számított két mérföldes körzeten belül találták meg.


Címkék: lorenzo gilyard

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr721733387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása