Alcala tárgyalása folytatódik: a többi áldozat és a bemutatandó videó

2010.02.08. 08:57   ussk

 Ötszörös gyilkossággal vádolják a korábban már elítélt Rodney Alcalát a most folyó perben (mindegyik haláleset a hetvenes években történt Los Angeles környékén és DNS segítségével sikerült Alcalát összekötni velük), de erről már többször írtam, így nézzük meg most kicsit közelebbről, mi is történt az áldozatokkal.

A vád azzal nyitott, hogy a 18 éves Jill Barcombot leütötték egy kővel, megverték, megerőszakolták és megfojtották egy nadrágszárral és egy övvel. A 27 éves Georgia Wixtedet szintén megfojtották egy nejlonharisnyával, neki a vad fojtogatástól még az erek is elpattantak a szemében és megtalálásakor még a szoba falain is vért találtak. Hozzá az ablakot kivágva jutott be a támadó. A 32 éves Charlotte Lambet cipőfűzővel fojtották meg, az ő szemében is elpattantak ennek hatására az erek, a gégéje pedig láthatóvá vált a fojtogatás következtében. A vád szerint az ő testében Alcala spermáját is megtalálták. A 21 éves Jill Parenteau-hoz szintén az ablakon keresztül jutott be a támadó, a nőt vérbefagyva, megverve, megerőszakolva és megfojtva találták meg, a nyaka körül nejlonharisnyával. Alcala vércsoportja egyezett a támadóéval, ráadásul a lány egyik barátja azt állította, korábban látta őket együtt táncolni. A 12 éves Robin Samsoe-ra (aki miatt már kétszer is halálra ítélték Alcalát) csak akkor bukkantak rá, amikorra már a környékbeli állatok is megkörnyékezték a testét, így az ő halálával kapcsolatos bizonyítékok jó része megsemmisült. Közös volt az áldozatokban egyébként az, hogy megtalálásukkor hátra voltak hajlítva a karjaik és az egyik mellüket fedetlenül hagyták, valamint hogy a tettes elvitte valamilyen ékszerüket.

Robin Samsoe anyja szerint az a fülbevaló, amit Alcalánál találtak elfogásakor, az ő lányáé volt és ez kulcsfontosságú bizonyíték a perben. Alcala azzal védekezik, hogy a fülbevaló már korábban is a birtokában volt és ezt a Dating Game nevű randizós vetélkedő felvételének bemutatásával szeretné bizonyítani, amit annak idején meg is nyert. Én nem nagyon szúrtam ki rajta az ékszert, de megnézhető a teljes felvétel, lehet próbálkozni a fülbevalókereséssel:


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr801738436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása