Az elítélt szerint sorozatgyilkos a valódi tettes

2010.02.09. 09:18   ussk

 A szóban forgó férfi, Hal Hebert a felesége megöléséért kapott életfogytiglant, ő azonban most szeretné, ha újra előszednék az ügyét, mert állítása szerint a valódi elkövető az a sorozatgyilkos volt, akitől fegyvert vásárolt. Richard White-nak hívják és még tanúskodott is Hebert ellen a tárgyalásán, bár a gyilkos fegyver nem került elő.

White valóban sorozatgyilkos: nem sokkal Hebert tárgyalása után tartóztatták le és öt nő megerőszakolását és megölését vallotta be, a testek egy részét pedig meg is találták a férfi kertjében elásva. Jelenleg többszörös életfogytiglanját tölti, mivel megegyezett az ügyészekkel a halálbüntetés elkerülése érdekében.

Az asszony meggyilkolásáért elítélt Hebert most azt mondja, bizonyíték van a kezében arra, hogy valójában nem ő, hanem White lőtte főbe hátulról a nőt, majd hagyta ott a testet egy kocsiban mérföldekkel távolabb. Azt mondja, White közismert rabló volt, többszörös gyilkos és a felesége ékszerei eltűntek a meggyilkolásakor, ami fontos bizonyíték lehet White ellen. (Az ékszerekről eddig nem bizonyította semmi, hogy valóban eltűntek.)

Arról is beszélt, hogy a börtönben több olyan elítélttel is találkozott, aki elmesélte neki, hogy White el akart rabolni egy nőt, ám véletlenül lelőtte, így felpattant a kocsijára a holttesttel együtt és mérföldekkel távolabb otthagyta.

A másik oldal, a vád azonban nem így látta annak idején az esetet, szerintük a bizonyítékok egyértelműen a férjre, Hebertre utalnak: a kocsiban hasonló sebfertőtlenítő üveget találtak, mint Hebert pincéjében. Láthatóan el szerették volna tüntetni a gyilkosság nyomait, kívülről jövő behatolásnak vagy dulakodásnak viszont nem volt jele. Később Hebertet egy bárban látták panaszkodni az eltűnt feleségéről és a vallomások szerint furcsán viselkedett. Más tanúk arról beszéltek, hogy Hebert elejtett akaratlan balesetre utaló megjegyzéseket, ráadásul a birtokában volt egy olyan regény, amelyben a gyilkos elrejtette a holttestet egy járó motorú kocsiban, hátha ellopják. (A képen Richard White látható.)


Címkék: richard white

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr101741364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása