Kitekintés a szomszédba

2010.02.11. 10:44   ussk

 Kanadában ugyanis nagy botrányt okozott, hogy kiderült, egy ezredeshez vezetnek a nyomok két nő megerőszakolásának és meggyilkolásának ügyében. Az ugyanazon az úton lakó nőkkel szeptemberben végeztek, a rendőrség azonban azt gyanítja, több erőszakos bűncselekményhez is köze lehet Russell Williamsnek, aki már két évtizede szolgálja a légierőt. Ezek felderítése azonban nem egyszerű, hiszen Williams ezredes hivatásánál fogva számos városban megfordult élete során, munkatársai pedig folyton cserélődtek mellette. Az ügyben az az érdekes, hogy sorozatgyilkosok általában nem érnek el ilyen magas rendfokozatot, mert bár vonzódnak a katonasághoz, nincs meg ahhoz a kitartásuk és önfegyelmük a külvilág felé, hogy idáig vigyék, így egy idő után vagy maguktól hagyják ott a sereget, vagy elbocsátják őket a kötelékből kihágások miatt.

A most szóban forgó események mindössze két hét alatt zajlottak le: a tettes betört a házakba és ekkor gyilkolta meg az áldozatokat. A nőket székhez kötözték és lefotózták őket, a nyomok pedig egy nyugodt támadóról árulkodtak.

Megkérdeztek FBI szakértőket is az ügyben, ők azt mondták a tettesről, hogy intelligens, óvatos és szinte biztos, hogy nem most kezdődött el nála a folyamat. Először bizonyára csak szexuálisan deviáns leskelődő volt, azután áttérhetett olyan nőkre, akik vevők voltak a fantáziáira (prostituáltak) és ezt követhették később a támadások. Azt is elmondták, hogy látszólag ez már megszokott környezet volt az elkövetőnek, hiszen volt ideje és türelme olyasmihez, mint például a fotózás, ami a kezdőkre nem annyira jellemző. Az FBI szakértő azt javasolta, olyan korábbi eseteket érdemes átnézni, ahol például betörtek valahova, de vagy nem vittek el semmit, vagy ha igen, az értéktelen holmi volt és esetleg fétissel kapcsolatos célokat szolgálhatott. (A fotón középen az ezredes, oldalról a két áldozat, lent pedig egy olyan áldozat, akivel próbálják összekapcsolni a gyilkost.)


Címkék: az államokon kívül

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr381748829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása