A Tamiami fojtogató a halálsoron marad

2010.02.12. 09:03   ussk

 Elutasították ugyanis kérelmét a halálbüntetésével kapcsolatban annak a Rory Condénak, aki a kilencvenes években hat prostituáltat ölt meg Miamiban. Conde egyik indoklása szerint az ügyvédje nem megfelelően látta el a védelem feladatait, ugyanis nem hívta be tanúnak azt a lelkészt, aki beszámolhatott volna róla, hogy Condét gyermekkorában molesztálta a nagybátyja. Ezt az érvet például amiatt utasították el, mert bár tényleg hiba lehetne egy ilyen tanú hiánya a tárgyaláson, egy másik tanú beszélt a molesztálásról.

Rory Conde egyébként Kolumbiában született, az anyja azonban Conde születése után pár hónappal meghalt, ezután költöztek Floridába. (Itt érdemes megfigyelni az anyai törődés hiányát, mint az egyik szokásos faktort.) Conde nagyon fiatalon megnősült, azonban bántalmazta az asszonyt (sokszor tisztaságmániájából fakadóan is), valamint prostituáltakat vitt haza, hogy kiélhesse fantáziáit. Amikor ezt a nő felfedezte, szakítottak, később azonban újra összekerültek, ekkor viszont már Conde nem otthon élt házaséletet, hanem eljárogatott hazulról. Az asszony néhányszor követte és azt tapasztalta, Conde leskelődik mások után, sőt, akár otthon is bekukucskált a kulcslyukon keresztül, ha egy vendégük a toalettre ment.

Végül az asszonynak elege lett a dologból és otthagyta Condét véglegesen. Ezután kezdődtek a gyilkosságok: az első áldozat egy transzvesztita prostituált volt, akit Conde véletlenül nőnek nézett. Amikor kiderült, hogy férfiról van szó, Conde égtelen haragra gerjedt és megölte (később a tárgyaláson az volt a védelem érve, hogy a molesztálással kapcsolatos gyermekkori élményeket hozta elő belőle). Innen már nem volt megállás. Conde a harmadik áldozat hátán érdekes üzenetet hagyott: egyrészt megszámozta, másrészt felhívta a rendőröket keringőre, hogy el tudják-e kapni. (A sorozatgyilkosok egy idő után hajlamosak azt hinni, hogy sosem fogják el őket.) A tettes egyébként arról beszélt később, hogy a megfojtásuk után minden áldozatot szóbelileg szidalmazott és vádolta őket, amiért felborult a családi élete, majd a halál beállta után újra megerőszakolta a testeket.


Címkék: rory conde

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr431751301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása