Conahan új tárgyalást akar

2010.02.13. 10:01   ussk

 Daniel Conahant mindössze egyetlen férfi megöléséért ítélték halálra 1999-ben Floridában, valójában azonban jóval több halálesettel gyanúsítható (aki rendszeresen olvassa a blogot, az már tapasztalhatta, hogy ez utóbbi elég sok sorozatgyilkosra igaz). Most azt szeretné, ha újratárgyalnák az ügyét, mivel véleménye szerint sérültek az alkotmányos jogai és az ügyvédje nem megfelelően képviselte a védelmét. Az ügyben kedden hallgatják meg.

Conahan homoszexualitását nem fogadták el szülei, fiatalon pszichiáterhez küldték, hogy kineveljék belőle. Szexuális irányultságának kezelésével később is gondjai akadtak, a haditengerészettől is emiatt bocsátották el, sőt, majdnem hadbíróság elé is került viselkedése és az ebből fakadó verekedések miatt. 

A gyilkosságok azonban nem ekkor kezdődtek, hanem bő egy évtizeddel később: a kilencvenes években több megcsonkított férfitest került elő, kötélnyomokkal, levágott nemi szervvel, néhányuknak pedig eltávolították a fejét. Conahant végül szemtanúk buktatták le, köztük egy olyan áldozat is, aki meg tudott menekülni. 2000 óta van a halálsoron Conahan, de még az utóbbi években is előfordult, hogy egy vagy több (egy esetben például nyolc) olyan csontvázra bukkant a rendőrség a környékbeli fás területeken, amelyekért nagy valószínűséggel ő a felelős.


Címkék: daniel conahan

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr711754131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása