Nehéz csendben tartani Sowellt

2010.02.18. 09:00   ussk

 Erről panaszkodik legalábbis ügyvédje, Rufus Sims. A tavaly ősszel elfogott Anthony Sowellt (emlékeztetőül: tizenegy test maradványait találták meg a házában és kertjében) gyakran megkeresik mostanában, hátha interjút ad, főleg miután kiderült, hogy szívesen levelezik ismeretlenekkel, így valószínűleg nyitott a társalgásra. Úgy tűnik, nem nagyon akar élni a Miranda-jogok közül azzal, hogy joga van hallgatni, ez pedig megnehezíti a védelem dolgát.

Bár a múlt hétvégén nem kifejezetten interjút adott, viszont hajlandó volt beszélni néhány nyomozóval anélkül, hogy az ügyvédje jelen lett volna. A pár percig tartó beszélgetés alatt mutattak neki pár eltűnt vagy halott nőről készült fotót és Sowell fel is ismerte egyiküket, de tagadta, hogy köze lenne az esethez.

Az ügyvéd azt mondja, az ilyesmivel kihasználják a fogvatartott magányosságát, hiszen Sowell már három hónapja él úgy a cellájában, hogy nem nagyon van kivel beszélgetnie. Korábban majdnem adott is egy interjút a Discovery Channelnek, akik az ügyvéd legnagyobb meglepetésére jelentek meg a helyszínen.

Sowell következő meghallgatása február 23-án lesz.

A személyes véleményem az, hogy bár az ügyvéd láthatóan nagyon igyekszik tenni a dolgát, Sowellen ez nem fog segíteni. Tizenegy holttesttel a házában élt, ez alapján pedig a legjobb jogászokból álló védelem sem tudná bizonyítani az ártatlanságát. Nem is ez persze az igazi kérdés az ügyben, hanem hogy halálbüntetést kap vagy sem.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr81768183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása