Ellis rabtársa nem tanúskodhat?

2010.02.19. 09:04   ussk

 A 49 éves Walter Ellist hét nő meggyilkolásával vádolják, közülük hatot megfojtottak, egyet nyakon szúrtak. Hamarosan megvizsgálják, kik a behívható tanúk a májusban kezdődő tárgyaláshoz: a védelem körülbelül negyven, a vád pedig száz tanút vonna be az ügybe. Köztük van Fredrick Bonds is, aki még egy korábbi letartóztatásukkor, 1998-ban Ellis cellatársa volt. Ellis ekkor amiatt ült, mert fejbeütötte egy kalapáccsal a barátnőjét.

Bonds amiatt került a képbe, mert állítása szerint Ellis beszélt neki arról, hogy nőket vert és ölt meg, mert ezek az események felizgatták. Azt is említette, hogy Ellist feldühítette, amikor kiderült, hogy DNS-mintát vesznek a raboktól. A vád szerepeltetné tanúként, a védelem szerint azonban Bonds csak azután állt elő ezzel a történettel, miután vádat emeltek ellene, így meglehet, hogy a tanúskodás segítségével csupán alkut szeretne kötni a saját ügyében. Trükknek tartják és a megkérdőjelezhető hitelesség miatt szeretnék kizárni a tanúk közül.

Az ügyben tavaly letartóztatott Ellis egyébként ártatlannak vallja magát, noha a vád a helyszíneken talált DNS-mintákra és vérre fog építeni. 1986 és 2007 között gyilkolták meg Milwaukee-ban a prostituáltakat és ha Ellist elítélik az ügyben, életfogytiglant kap. A védelem többek között olyasmiket említ, hogy már a tárgyalás előtt is túl nagy hatást gyakorol a média a lehetséges esküdtekre és jó lenne másik városba költöztetni a tárgyalást. Egyébként más tanúkat is ki szeretnének zárni, olyanokat is például, akik azt állítják, Ellis paranoiásan félt a rendőröktől (arról beszéltek, Ellis a pincében rejtőzött el ilyenkor, egy kivájt belsejű kanapéban).

Ellistől egyébként még akkor vettek DNS-t, amikor Bonds cellatársa volt, azonban később azt találták, hogy egy másik rab DNS-e szerepel Ellis neve mellett. Ekkor ellenőrizték le az egész adatbázist és derült ki az, hogy még számos minta hiányzik másoktól is.

 


Címkék: walter e ellis

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr591772435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása