Holnap kezdődik Nissensohn meghallgatása

2010.02.21. 09:02   ussk

 Joseph Nissensohnt azzal vádolják, hogy három tizenéves lányt ölt meg a nyolcvanas években Kaliforniában. A vád szerint az 1989-es, South Lake Tahoe-i áldozatot, akinek csak a koponyáját találták meg, Nissensohn egy erdőben ölte meg, amíg a barátnője (későbbi felesége) a kocsiban várakozott. A két másik gyilkosság nyolc évvel korábban történt.

Nissensohnt kihallgatták a rendőrök már 1991-ben is, azonban kétséges, hogy ezt felhasználhatják-e a tárgyaláson, mivel a férfi többször is ügyvédet kért, de nem kapott, ellenben tovább faggatták. Ekkor egyébként Nissensohn arról beszélt, hogy az 1989-es áldozat halálánál jelen volt ugyan, azonban nem ő ölte meg, hanem a barátnője szúrta le és ütötte meg egy fadarabbal.

A kihallgatást egyébként maga Nissensohn kérte, mivel ekkoriban egy kábítószer hatása alatt elkövetett gyilkosságért ült. Szívesen nyilatkozott a rendőrségnek barátnője tetteiről, mert abban bízott, ha a nőre vall, alkut köthet a saját ügyében. Arról is beszélt, hogy szívesen látná a nőt börtönben, aki egyébként koronatanú volt Nissensohn ellen. A nőt tette felelősse az 1991-es gyilkosságért is, amelynek idején ő elbeszélése szerint nem is volt jelen, mivel épp megpróbált kábítószert szerezni.

A nyolcvanas években elkövetett gyilkosságok miatt korábban többször is előszedték Nissensohnt, azonban mindig ejtették a vádakat kellő bizonyíték hiányában. A mostani vádemelés 2008-ra nyúlik vissza, pár nappal azelőttre, hogy Nissensohnt kiengedték volna az 1991-es gyilkosságért kapott büntetésének leülése után.

Ha Nissensohnt bűnösnek találják, halálbüntetést is kaphat, a vád azonban még egyelőre nem döntött arról, ezt a büntetést kéri-e.


Címkék: joseph nissensohn

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr391777411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása