Marad a halálbüntetés

2010.02.24. 12:09   ussk

 Az alabamai Jeremy Jonest azért ítélték halálra, mert 2004-ben megerőszakolt és lelőtt egy nőt, majd felgyújtotta a házát. Jones csak ez utóbbi bűncselekményben vallotta magát bűnösnek. Ezen kívül azonban még legalább tíz gyilkosságot köt hozzá a rendőrség és maga Jones is bevallotta számos nő, köztük három prostituált meggyilkolását (Alabamán kívül Oklahomában és Kansasben is). Azt mondta, hogy több testet is mocsaras vidékeken rejtett el. Most azt kérte, hogy függesszék fel kivégzését, azonban a kérelmet elutasították, sőt, meg is erősítették az ítéletet. A kivégzés időpontját továbbra sem tűzték ki.

Jones ügye adott táptalajt egyébként annak a kezdeményezésnek, hogy akkor is az esküdtek elé tárhassák a vádlott korábbi bűncselekményeivel kapcsolatos bizonyítékokat, ha azokban sem ártatlannak, sem bűnösnek nem vallotta magát.


Címkék: jeremy jones

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr471786385

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyfan 2010.07.17. 02:05:40

Nagyon helyes..Ami azt illeti,itthon is keményebben kéne bánni az ilyen alakokkal,lehetne követni Amerika példáját..

süti beállítások módosítása