Kezdődik Kirkland tárgyalása

2010.03.01. 09:01   ussk

 Anthony Kirklandet azzal vádolják, hogy Cincinnatiben 2006 és 2009 között három áldozatot megfojtott, egynek elvágta a torkát, majd elégette a testeket. A Kirkland elleni bizonyítékok annyira megkerülhetetlenek, hogy a védelem nem is kísérli meg a férfi felmentését, hanem arra összepontosít, hogy ne kapjon halálbüntetést. (Szerettek volna alkut kötni, de nem sikerült.) A bizonyítékok között említhető a rendőrök vallomása arról, hogy Kirkland ismerte az ügy olyan részleteit is, amit nem hoztak nyilvánosságra és hogy a zsebeiben egy kislányok számára gyártott lila karórát, valamint egy iPodot találtak, rajta az Esme Kenney tulajdona felirattal (az egyik áldozat nevével). Az esküdtek kiválasztása pénteken kezdődött, amikor is 200 esküdtjelölt között szelektáltak. Mára derül ki az esküdtek összetétele, holnap pedig már körbe is viszik őket a gyilkosságok helyszínein.

Kirklandet különösen nagy figyelem kíséri (át is kell helyezni a tárgyalást egy nagyobb tárgyalóterembe), mivel már több alkalommal is jelezte, szeretné elérni, ha maguk a rendőrök végeznének vele és hogy ennek érdekében tenni fog valami olyat, amivel rákényszeríti őket. Ennek elkerülése érdekében a tárgyaláson egy olyan övet visel majd, amely gyanús mozdulatokra sokkolóként funkcionál. Erre valóban szükség is van, hiszen korábban már el akarta venni egy seriffhelyettes fegyverét. Ezen felül átkutatták a teljes tárgyalótermet rejtett fegyver után és leszedették az üveget az egyik asztalról. Hasonló okokból Kirkland sosem kap tollat vagy ceruzát, helyette zsírkrétával írhat. Egyébként Kirklandnek engedélyezték, hogy börtönruha helyett öltönyben és nyakkendőben jelenjen meg (a kezén és lábán is viselt bilincsek mellett).

A tárgyaláson egyébként nem fogják megemlíteni, hogy Kirklandet 1987-ben is elítélték már, ekkor ugyanúgy megerőszakolta, megölte, majd elégette az áldozatot, mint a mostani esetekben. A gyilkosság miatt akkor tizenhat évet ült.

A fentebb említett egyik áldozat, Esme Kenney osztálytársai piros szalagot viselnek majd magukon az iskolában a tárgyalás ideje alatt.


Címkék: anthony kirkland

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr31799003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása