Dokumentumhamisítás

2010.03.02. 10:02   ussk

 Coloradóban azzal vádolják a négyszeres gyilkosságért elítélt Scott Kimballt, hogy hamis FBI dokumentumokat készített az ügyével kapcsolatban és most az egyik megyei ügyész szeretné elérni, hogy ne férhessen hozzá az eredeti iratokhoz, amelyekre támaszkodva legyártotta őket. Kimball a hamis dokumentumokat szétküldte a médiának, ezzel bizonyítva, hogy mások felelősek a gyilkosságokért. Az általa készített dokumentumok időrendisége nem egyezik a bűncselekmények valódi kronológiájával.

Az FBI a cellájában számos olyan dokumentumot talált, amely a hamisítást igazolja és úgy gondolják, hogy a börtönben hozzáférhető számítógépeket és nyomtatókat használta. Az FBI nem döntötte el egyelőre, hogy vádat emel-e.

Kimball tavaly ősszel a négy gyilkosságból kettővel kapcsolatban bűnösnek vallotta magát, hetven évre ítélték. Nem tartja magát sorozatgyilkosnak és azt állítja, drogügyletek szemtanúinak meggyilkolására bérelték fel, erre azonban semmilyen bizonyíték sincs. Azt mondja, tettei ellenére jó embernek tartja magát, akinek azonban van egy sötét oldala is. Egyfajta takarítóként beszél magáról, aki eltünteti más után a rumlit. Ragaszkodik ahhoz, hogy az általa elkövetett gyilkosságok nem ok nélkül történtek, azonban az általa mondottakat a helyén kell kezelni, mert állításait általában nem támasztja alá semmi. Ami valóban igaz, az az, hogy a gyilkosságok idején az FBI egyik informátora volt.

Kimball egyébként nem nagyon mutatott megbánást és azt mondja, csak azt sajnálja, hogy a fiainak csalódást okozott. Azonban ennek is ellent mond a tény, hogy az egyik fiát is megpróbálta korábban megölni. Kimball bízik abban, hogy nem marad élete végéig börtönben és a büntetés lejárta előtt elengedik.


Címkék: scott kimball

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr681802154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása