Ellis új ügyvédet kaphat

2010.03.04. 09:03   ussk

 Az 1986 és 2007 között hét nő meggyilkolásával vádolt Walter Ellis ugyanis azt jelezte egy Milwaukee megyei bíró felé, hogy szerinte közötte és jelenlegi ügyvédje között nincs elég kapcsolat és amikor találkoztak, akkor sem az ügyről beszéltek általában, így lehet, hogy a bíróság által kijelölt ügyvédet kap. A bíró egyébként próbalta a meghallgatás során meggyőzni Ellist, hogy az eredeti ügyvéd, Russell Jones (aki ingyen vállalta a védelmét) jól végezte a munkáját és ebben a szakaszban más ügyvédek sem találkoznak gyakran a vádlottal, az új ügyvédnek pedig valószínűleg nem áll majd rendelkezésére annyi forrás. A tárgyalás időpontja csúszhat a váltás miatt.

Jones azt mondja, szeptember óta tízszer látogatta meg Ellist és nyolc jogásznövendék dolgozik vele együtt az ügyön, Ellis azonban nem így emlékszik. Jones arról is beszélt, hogy több ezer órát foglalkoztak az üggyel, ami az idő és az anyagiak miatt több tízezer dollárként fogható fel. Szerinte ha májusban vele tárgyalják az ügyet, a védelem győz.

Az áldozatok rokonai csalódottságukat fejezték ki, hogy későbbre halasztódik a tárgyalás, de biztosak abban, hogy elítélik végül a férfit. Szerintük Ellis csak minél tovább akarja halasztani a tárgyalást, de ez vissza fog ütni, hiszen egy kijelölt ügyvéd nem biztos, hogy olyan szinten fogja őt képviselni. Ellis egyébként ártatlannak vallja magát. 

 


Címkék: walter e ellis

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr11807923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása