Az áldozat a tanúk padján

2010.03.05. 09:31   ussk

A louisianai Jeffery Lee Guillory-t néhány hónapja tartóztatták le három ember megölése miatt, ő azonban ekkor már nem volt szabadlábon, hiszen korábban egy nő megtámadása miatt fogták el. Ez utóbbi ügyet tárgyalják most, az eddigi tanúk között pedig szemtanúk és szakértők egyaránt felvonultak.

A tanúk padjára állt egy törvényszéki szakértő is, akit Guillory DNS mintáival kapcsolatban kérdeztek. Ő azt mondta, ezeket nem szabad kizárni a bizonyítékok közül: a megtámadott nő, Johnnie Martinez ruháin számos olyan mintát találtak, amit érintéssel is ott lehet hagyni. A talált részleges és/vagy keveredett minták alapján sem Martinezt, sem Guillory-t nem lehet kizárni a minták forrásaként. Egy esetben jól elkülöníthető mintát találtak Martineztől és Guillory-tól is Martinez kabátjának gallérján és csupán két olyan DNS mintára bukkantak a nő öltözékén, ami egyikükhöz sem tartozik.

Az áldozat, Martinez a tárgyaláson is a támadójaként azonosította Guillory-t és elmesélte, hogy a buszról leszállva éppen egy Walmart üzletbe tartott, amikor Guillory odament hozzá, hogy váltson neki egy kis aprót, majd berángatta őt egy fás területre. Megpróbált kiabálni, de a támadó minden egyes kiáltásnál megütötte. Guillory ezután leteperte a nőt és ráült, felhúzta az ingjét és azt mondta az áldozatnak, nyalja meg a mellbimbóját. A nő azt felelte, eltörhetett az állkapcsa, ezért nem tudja. A Martinez sérüléseit ellátó orvos megerősítette, hogy a nő nyaki sérülései fojtogatásra utaltak. A nő egyébként arról számolt be, hogy amikor láthatóan Guillory meg akarta erőszakolni, AIDS-es betegnek mondta magát, majd később, amikor a férfi fojtogatni kezdte, halottnak tettette magát, amíg a támadó el nem távozott a helyszínről.

Egy szemtanú azt állította, látta aznap Guillory-t egy másik fekete férfi társaságában a környéken, nem sokkal később pedig meghallotta Martinez sikoltását. Az áldozat azonban nem említett másik férfit és Guillory öltözékét is máshogyan írta le (szürke kalap és világosbarna kabát), mint a szemtanú (vörös ing, farmer, baseball sapka). Martinez 2008 elején azonosította Guillory-t fotók alapján, amelyeken a férfi bajszot viselt, annak ellenére, hogy a nő korábban sosem beszélt arról, hogy a támadónak bajsza lenne. A védelem egyébként megkérdőjelezte az azonosítás helyességét is, mivel az áldozatnak először csupán egyetlen fotót mutattak a bevett hat személy fotója helyett és csak később keverték Guillory képét mások képei közé.

Megkérdezték azt a férfit is, akivel az Üdvhadsereg munkaprogramjában dolgozott együtt Guillory. Ő azt állította, a férfi a támadás hetében is náluk lakott (egészen december végéig). 

Guillory a tárgyalás előtt egyébként azt állította, a nő tárcáját a Walmart melletti szemetesben találta és nem került semmilyen kapcsolatba az áldozattal. Ártatlannak vallja magát és a védelem nem fogja tanúként szólítani.


Címkék: jeffery lee guillory

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr171810824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása