Újra megnyitottak négy korábbi ügyet

2010.03.06. 10:35   ussk

 A dolog apropója, hogy a nemrégiben újra letartóztatott Anthony Sowell miatt számos clevelandi ügyet átnéztek az utóbbi évtizedekből, hátha a férfihoz tudnak még kapcsolni valamit, illetve hátha megtalálják a tetteseket. Négy ügyet nyitottak meg ismét és a rendőrség szerint legalább egyhez köze lehet Sowellnek.

A 28 éves Mary Cox egyike volt azoknak, akiknek korábban megnézették a fotóit Sowell-lel és akiről a férfi bevallotta, hogy ismerte. 21 évvel ezelőtt tűnt el, a boltba menet. A családja szerint sosem maradt volna el egy napot sem úgy, hogy magára hagyja a gyerekeit és nem értesíti róla a rokonokat. Mary Cox munkahelye egyébként csak néhány háztömbnyire volt Sowell egyik korábbi lakhelyétől. Sowellt Cox eltűnése után két hónappal tartóztatták le először, egy terhes nő megerőszakolásáért.

A másik három ügy is mind a nyolcvanas években történt és a rendőrség azt mondja, leszűkítették a lehetséges gyanúsítottak számát.

Közben egy újabb lehetséges túlélő is jelentkezett, aki azt állítja, Sowell megerőszakolta őt és látott is a házában egy ragasztóval körbetekert, holttestre emlékeztető alakot. A nő azt mondja, korábban is jelezte már ezt a rendőrség felé, de másokkal egyetemben az ő beszámolóját sem tartották hitelesnek drogos múltja miatt. Most is többen megkérdőjelezik a történetét, mivel éppen akkor mesélte el, amikor bíróság előtt állt amiatt, hogy a próbaidő alatt nem jelentkezett felügyelőtisztjénél, miután drogbirtoklás miatt elítélték. Sowell ügyvédje úgy reagált, hogy szerinte lassan már mindenki Sowellre keni a lezáratlan nemi erőszakos ügyeket, a nő ügyét felügyelő bíró pedig elrendelte, hogy végezzenek rajta először pszichológiai vizsgálatot. A nő egyébként maga is pszichológust kért, hogy beszélhessen vele a történtekről.


Címkék: anthony sowell

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr521813352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása