Az ápoló újabb tárgyalása

2010.03.08. 08:57   ussk

 Charles Cullent először 2003-ban tartóztatták le New Jersey-ben egyetlen gyilkosságért, az utána következő hónapokban azonban szépen sorban bevallotta, hogy a nyolcvanas évek végétől kezdve azokban a kórházakban, ahol ápolóként dolgozott, túladagolt különféle gyógyszerekkel legalább 29 embert. (Valójában 40 körül is járhat ez a szám.) 18 életfogytiglanja gyűlt össze azóta az ítéletekből és legközelebb majdnem 400 év múlva kérhetné szabadon bocsátását.

Most Pennsylvaniából perli nyolc család, akik azt mondják, Cullen végzett valószínűleg a hozzátartozóikkal, az ő esetükben azonban korábban nem emeltek vádat ellene és Cullen nem is vallotta be ezeket. Az esküdtek feladata lesz eldönteni a polgári perben, hogy mekkora kárt okozott a családoknak az ápoló és mivel tartozik nekik emiatt. Cullen azt mondja, arra sincs pénze, hogy ügyvédet engedjen meg magának, ha kártérítést ítélnek meg, arra pedig még kevésbé.

Cullen egyébként saját bevallása szerint nem tudta nézni a betegek szenvedését és meg akarta őket ettől szabadítani, azonban arról is beszélt, hogy a legtöbb gyilkosságról csak homályos emlékei vannak. Gyermekkorától kezdve számtalanszor kísérelt meg öngyilkosságot, és fantáziált arról, hogy kórházi eszközök és gyógyszerek közelébe kerül. Ez egyre jobban erősödött és később a haditengerészettől is elbocsátották, mivel láthatóan mentális problémái voltak, például lopott orvosi ruhákban teljesített szolgálatot.


Címkék: charles cullen

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr361818203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása