Kirkland tárgyalása folytatódik

2010.03.09. 09:12   ussk

Cincinnatiben, a négy ember megölésével vádolt 41 éves Anthony Kirkland tárgyalásán a legfiatalabb áldozat, Esme Kenney anyja lépett a tanúk padjára. A pontosan egy évvel ezelőtti eltűnésről beszélt: akkor ébredt fel benne a gyanú, hogy valami rossz történhetett, amikor nem találta a lányát, az utca túloldalán viszont egy férfinadrágra és sörösüvegekre bukkant. A család és az ismerősök átfésülték a környéket, éjszaka azonban már jelentették a rendőrök, hogy megtalálták a holttestét.

Az anya elmondta azt is, hogy nincs egészen megelégedve a rendőrök munkájával, mert eltűnésekor úgy kezelték a lányát, mint egy problémás tinédzsert, ráadásul úgy kellett levadásznia a rendőröket, hogy mondjanak neki valamit. (Emiatt azóta hivatalosan is változtatott a Cincinnati rendőrség az eltűnt tinédzserek utáni kutatásokon.)

Tanúskodott egyébként az a kutyás rendőr is, aki végül letartóztatta Kirklandet, miután megtalálta nála a kislány óráját és iPodját. A közelben akadtak össze a férfival, aki azt mondta akkor, hogy hajléktalan és itt húzza meg magát, majd elfogásakor először hamis nevet adott meg.

Kirkland egyébként a tárgyalás kezdete óta két gyilkosságban vallotta bűnösnek magát. Az áldozatok sorban: a 14 éves Casonya Crawford, akit megerőszakolt, meggyilkolt és elégette a holttestét. Ha csak ebben az egy esetben is elítélik, halálbüntetést is kaphat. A most említett 13 éves Esme Kenney-t meg akarta erőszakolni, majd megfojtotta egy ruhadarabbal és megpróbálta az ő testét is elégetni. Egy környező fás területen találták meg, csak zoknit és cipőt viselt. Szintén csak emiatt az egy eset miatt is halálra ítélhetik, ha bűnösnek találják. A 27 éves Kimya Rolison testére is egy fás területen bukkantak, ő azonban ekkor már 18 hónapja halott lehetett. Nyakon szúrták, majd elégették a testét. Kirkland az ő esetében bűnösnek vallotta magát. A 45 éves Mary Jo Newtont egy lakatlan épületben találták meg. A vád az, hogy Kirkland megfojtotta egy autóban, majd elégette a testét. Vele kapcsolatban a férfi szintén bűnösnek vallotta magát.

Kirkland korábban azt mondta, azért égette el a testeket, mert a tűz megtisztít. Arról is beszélt, hogy a nők tették tönkre az életét és akkora harag munkálkodik benne emiatt, amit már nem tud kezelni.

Az áldozatokért közben egy templomban virrasztást tartottak, Esme Kenney halálának egyéves évfordulója alkalmából.


Címkék: anthony kirkland

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr451823250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása