Lejátszották az esküdteknek Kirkland vallomását

2010.03.11. 10:46   ussk

 Azt az összesen kilenc órás hangfelvételt, amelyben több gyilkosságot is bevall Anthony Kirkland, egy évvel ezelőtt készítették a nyomozók és a tegnapi, illetve a mai nap folyamán mutatják be az esküdteknek. A felvételből kitűnik, hogy Kirklandet mindegyik áldozat feldühítette valamivel és kihozta belőle az eleve benne szunnyadó nők iránti haragot. A hanganyag nagy részét az teszi ki, ahogyan a nyomozó megpróbál beszélgetést kiépíteni Kirklanddel és ahogyan megpróbál apaként hatni rá.

Kirkland részletesen elmeséli rajta, milyen körülmények között végzett az áldozatokkal, megemlíti például Mary Jo Newton esetét, akivel ismerősök voltak és gyakran együtt ittak és kábítószereztek. Kirkland egyre nehezebben viselte, hogy a nő kérdezősködik utána és igyekszik belefolyni az életébe. A pohár akkor telt be nála végül, amikor egy autóban ülve a nő még több drogot szeretett volna fogyasztani, Kirklandnek azonban már nem volt erre pénze. Newton ekkor megütötte a férfit, mire Kirkland a hátára ült és megfojtotta. A férfi azt is elmesélte, hogy a fojtogatás alatt Newton kicsit hátrafordította a fejét és azt mondta, hogy amilyen élete volt, a halál valószínűleg jó dolog lesz a számára.

A 14 éves Casonya Crawfordról is beszélt, ő azzal dühítette fel Kirklandet, hogy megrúgta a férfit, miután az megállította az utcán és pénzért testi kapcsolatot kért tőle. Az ő testét is elégette a többi áldozatéval egyetemben és azt mondta, ennek nem az volt a célja, hogy felismerhetetlenné tegye a testeket, hanem egyfajta temetési szertartásként lehet értelmezni, amely során a tűz megtisztította az áldozatok lelkét. Kirkland az ötletet a viking temetkezési szokásokból vette.

Crawford nagymamája többször is kivonult a teremből a tárgyalás folyamán egyrészt a vallomás, másrészt a bemutatott rendőrségi fotók miatt, amelyek a megmaradt csontokról készültek. Ennek ellenére végig szeretné ülni a tárgyalást és megpróbálja megérteni, mi az, ami miatt Kirkland elkövette tetteit. Azt szeretné, ha halálbüntetést kapna a férfi.

Kirklandet egyébként ebben a két esetben már a testek megtalálásakor is kikérdezte a rendőrség, mivel a közelben lakott, de bizonyíték hiányában nem emeltek vádat ellene.

Bevallotta végül a 13 éves Esme Kenney megölését is, akivel akkor találkozott, amikor a kislány kocogni indult a környékükön. A lány véletlenül beleütközött a férfiba, kiborítva ezzel Kirkland sörét, de azonnal bocsánatot is kért. Kirklandet azonban ez nem hatotta meg, előtört belőle a nőkkel szemben táplált összes harag és azzal vádolta meg a kislányt, hogy hazudik. Esme Kenney nem védekezett fizikailag Kirkland beszámolója szerint, hanem szavakkal próbált hatni rá. Először azt mondta, megtesz neki bármit, csak ne bántsa és még az óráját is felajánlotta neki, aztán pedig azt kérdezte tőle, vannak-e gyerekei, amire Kirkland azt válaszolta, igen. Sajnos ez nagyon rossz lépés volt a kislány részéről, mert ez juttatta Kirkland eszébe a fia anyját, akit Kirkland rettenetesen gyűlölt és ettől abban a pillanatban teljesen elborult a tudata. Miután végzett fele és megpróbálta elégetni a testét, visszatért hozzá még egyszer, mert elmondása szerint bocsánatot akart tőle kérni, amiért bántotta. (Néhány sorozatgyilkos valóban visszamegy a holttestekhez csak amiatt, mert megbánta valamennyire a tettét, sőt, olyan is akad, aki még az áldozat sírjához is visszajár.) Kirkland felajánlotta a felvételen, hogy elvezeti a rendőröket Esme Kenney-hez, mert lehet, hogy még él, a nyomozók azonban ekkor közölték vele azt, hogy már megtalálták a holttestét.

A felvétel végén megkérdezték Kirklandet, lenne-e valami, amit Kenney szüleinek üzen. A férfi azt felelte, hogy nem volt oka és joga megölni a lányukat.

A sorozatgyilkosok a tárgyalásukat általában kifejezéstelen arccal ülik végig, még akkor is, amikor épp a halálos ítéletüket olvassák fel. Kirklandnek ezzel ellentétben többször is potyogtak a könnyei, amíg saját vallomását hallgatta és a felvett vallomás közben is hallható, ahogy szipog. Ő maga egyébként nem fog saját védelmében tanúskodni.

Kirkland tárgyalásának ebben a szakaszában egyébként a védelem nem képviselteti magát aktívan a tárgyaláson. Ha a be nem vallott gyilkosságokban is elítélik, akkor viszont hétfőn a halálbüntetéses szakasszal folytatódik majd a per.


Címkék: anthony kirkland

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr701830818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása