95 millió dolláros kártérítés

2010.03.13. 10:32   ussk

 Vége annak a polgári pernek, amelyben az egykori ápolótól, Charles Cullentől követelt kártérítést nyolc olyan család, akiknek a hozzátartozói miatt nem ítélték el Cullent annak idején. Az ápoló 18 életfogytiglant kapott akkor 29 ember megöléséért, akiknek saját bevallása szerint azért adott halálos dózisokat különféle gyógyszerekből, mert nem bírta elviselni a szenvedésüket.

Most az esküdtek mindössze három óra alatt állapították meg a kártérítés összegét a nyolc családnak, összesen 95 millió dollárt. A legtöbbet, 18 millió dollárt Debra Shachter családjának ítélték meg: a nő 41 évesen halt meg, férjét és három kislányát hagyva maga után.

A családok ügyvédjei azt mondták, nem csupán az volt a céljuk, hogy ebben az esetben megnyerjék a pert, hanem hogy országszerte elterjedjen, hogy egy egészségügyben dolgozó gyilkos tevékenységének meglesz a maga következménye pénzben is.

Az 50 éves Cullennek egyébként nem meglepő módon nincs pénze kifizetni ekkora kártérítést, azonban erre is megvan a családok jogi képviselőinek válasza: ha az ápoló valaha is eladja történetét, hogy könyvet írjanak vagy filmet forgassanak belőle, az ebből befolyó összeg az áldozatok családjaihoz kerül.

Cullen egyébként nem volt együttműködő, nem is reagált arra, hogy perlik, így a tárgyaláson a védelem nem volt jelen.


Címkék: charles cullen

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr521836177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása