Kirkland bűnös

2010.03.16. 08:48   ussk

 Anthony Kirklandet négy gyilkossággal vádolták meg Cincinnatiben, ebből kettőben a tárgyalás elején bűnösnek vallotta magát. A férfit apróságokkal dühítették fel áldozatai és ösztönszerűen támadta, majd erőszakolta meg őket és égette el végül a holttestüket. A két kiskorú áldozat esetében nem tartotta magát bűnösnek, az esküdtek azonban annak mondták ki ezekben is és ez azt jelenti, hogy kezdetét veszi Kirkland tárgyalásának halálbüntetéses szakasza. Ez már akkor is bekövetkezett volna, ha csak az egyik kislány halálát bizonyítják rá.

Kirkland a tárgyaláson nem tanúskodott, hanem lejátszották helyette az egy évvel ezelőtti hangfelvételt, amin mind a négy gyilkosságról beszélt. A halálbüntetéses szakaszban a tanúk padjára áll ő is, ám nem eskü alatt vall majd. A többi tanú között szerepel Kirkland egyik családtagja, illetve egy szakértő is, aki Kirkland elmeállapotáról beszél majd. A védelem nem fog új bizonyítékokat felhozni ebben a szakaszban.

A férfi ügyvédjeit nem lepte meg az esküdtek döntése, azt mondták, erre számítottak ők is és nem is az volt a céljuk, hogy felmentessék Kirklandet, hanem hogy megóvják az életét a halálbüntetéses szakaszban. Nehezen is tudták volna felmentetni, hiszen a férfi ellen több nagyon erős bizonyítékot is felsorakoztattak, például magát a vallomást vagy az egyik kislány személyes tárgyait, amit az áldozat halála után pár órával Kirklandnél találtak meg. A védelem arra épít majd, hogy azért kell a férfit életben hagyni, mert hajlandó volt hosszas vallomást tenni a gyilkosságokról. A vád azt fogja hangsúlyozni, hogy az esküdtek ne dőljenek be Kirklandnek, mert ő a bizonyíték arra, hogy a színtiszta gonosz közöttünk jár.

Kirklandet egyébként pénteken mondták ki bűnösnek és azóta a rutineljárásnak megfelelően a Hamilton megyei börtön pszichiátriai részlegén tartják, illetve itt fog tartózkodni egészen addig, amíg meg nem születik a végső ítélet. 

Miután kivezették az esküdtek döntése után, hajlandó volt mondani pár szót és bocsánatot kért. Megkérdezték, szörnynek tartja-e magát, erre pedig azt válaszolta, senki sem születik szörnyként, hanem valaminek azzá kell tennie az embert.


Címkék: anthony kirkland

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr491843172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása