Eltűnt nők Alcala fotóin

2010.03.17. 09:11   ussk

 30 év telt el, mire kiderült Rodney Alcaláról, hogy valójában sorozatgyilkos, azonban azon az öt gyilkosságon kívül, amiért elítélték, még mindig vannak lehetséges áldozatok a férfi tarsolyában. Egyrészt New Yorkból már korábban jelezték, hogy náluk három gyilkosságban merült fel a neve, másrészt a nagy sajtónyilvánosság miatt New Hampshire-ben és Seattle-ben is előkerült egy-egy olyan gyilkosság, amihez köze lehetett. Alcala, akit egyébként 1964-ben azért küldtek el a seregtől, mert antiszociális személyiségzavart diagnosztizáltak nála, a fotózás segítségével cserkészte be áldozatait, így nemrég a rendőrség közzétett a képekből egy jó adagot, hátha felismernek rajtuk eltűnt személyeket. A fotókról elképzelhető az is, hogy Alcala trófeaként őrizte meg őket.

Pár nap leforgása alatt négy nő esetében jelezték, hogy eltűntek a hetvenes években. A három seattle-i eset közül egyet jelentettek a fotók alapján (Alcala ebben a városban rejtette el többek között a fotókat is), a két New Hampshire-ben történt eset közül is egyet (Alcala itt élt egy darabig), illetve jelentettek egyet Phoenixből és Orange megyéből is (OC Alcala eredeti lakhelye). Tehát összesen jelenleg 15 gyilkosságban és/vagy eltűnt személy esetében merült fel a neve.

Hat nő jelezte eddig egyébként, hogy szerepelt a fényképeken, de ép és egészséges. Jelenleg tíz nyomozó dolgozik azon, hogy a már azonosított nők családi fotói alapján időrendbe tegye Alcala mozgását. Nehezíti a történetet az, hogy akik viszont az eltűnt nők esetében nyomoztak annak idején, már vagy meghaltak, vagy nyugdíjba vonultak.

Időközben Alcala másik egykori tévévetélkedős vetélytársa is nyilatkozott. Tőle is megtudhattuk azt, amit a másik versenyzőtől is, vagyis hogy Alcala egyáltalán nem volt olyan bűbájos velük, mint a lánnyal, akinek a kegyeiért vetélkedtek a műsorban. A férfi azt mondta, az volt a benyomása, hogy Alcalának nem nagyon van saját személyisége.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr971846282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása