Konferencián beszélt az egyetlen túlélő

2010.03.20. 09:00   ussk

Ángel Maturino Reséndiz, másnéven a Railway Killer egyetlen túlélője, Holly Dunn Pendleton is beszédet mondott Indianapolisban egy nemi erőszakkal kapcsolatos konferencián. A nő 1997-ben élte túl a mexikói Reséndizzel való találkozást Kentucky államban, azonban a férfi megerőszakolta, összeszúrkálta és majdnem agyonverte, mielőtt otthagyta. Ugyanebben a támadásban Reséndiz végzett Pendleton barátjával, a 21 éves egyetemista Christopher Maierrel, őt a vasúti sín egyik darabjával verte agyon. Pendleton arra kéri az indianai sofőröket, hogy vásároljanak meg egy speciális rendszámtáblát, amikor legközelebb regisztrálják autójukat, az ebből befolyó pénzt pedig az erőszak megelőzésére fogják fordítani egész Indiana államban (többek között például olyan krízisközpontokhoz is kerül belőle, ahol nemi erőszak áldozataival foglalkoznak). A kampány persze nem mindenkinek tetszik, főleg az indianai autósoknak nem. Pendleton egyébként a támadás után befejezte az egyetemet, ma már saját családja van és rendszeresen szólal fel a nemi erőszak áldozatainak védelmében.

Reséndizt 2006-ban végezték ki, miután 24 emberrel végzett. Beceneve onnan jött, hogy vonattal járta az országot és sokszor a sínek mentén támadott meg valakit, máskor pedig betört az áldozatok lakásába, ahol nagy nyugalomban evett-ivott, miután végzett a lakókkal. Szerepelt még az FBI top tízes listáján is. Kivégzése előtt viták alakultak ki arról, alkalmas-e egyáltalán a halálbüntetésre, mivel önmagát félig angyalnak mondta és többször kijelentette, hogy elpusztíthatatlan, a lelke örökké fog élni.


Címkék: ángel maturino reséndiz

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr71853968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lancelotbéka · http://lancelotbeka.blog.hu/ 2010.03.22. 07:53:41

lancelotbeka.ingyenblog.hu/ pláne alkalmas volt a kivégzésre,ha már azt állította,hallhatatlan,és tovább fog élni a lelke.A puding próbája az evés...

süti beállítások módosítása