Újabb eltűnt, a közvélemény zúgolódik

2010.03.21. 09:11   ussk

Egyre inkább hangot adnak kétségeiknek a hozzátartozók és a közvélemény Rodney Alcalával kapcsolatban, pontosabban amiatt, hogy a rendőrség talán nem megfelelően kezelte az esetet annak idején. Nem értik, miért történt az, hogy a már 1980-ban megtalált fotókat csak most hozták nyilvánosságra, miközben már akkor is tudták, hogy azt a fülbevalót, amit Robin Samsoe ügyében használtak bizonyítékként, velük együtt találták meg. Persze az egyik oldalról ott van az, hogy akkor még nem tudták Alcaláról, hogy sorozatgyilkos és a rendőrség azt is mondja, jogi okokból nem is hozhatták volna nyilvánosságra a képeket, másrészt viszont maga az egyik nyomozó is megjegyezte, hogy igazából nem tudja, annak idején miért nem foglalkoztak többet a képekkel. Ráadásul Alcalát már a hatvanas években is leültették hasonló bűncselekmények miatt, illetve az FBI is köröztette egy ideig (ekkor élt álnéven New Hampshire-ben), tehát valamit azért lehetett volna sejteni vele kapcsolatban. Mindenesetre most nagyon komolyan veszik a 30 évvel ezelőtti fotókat is és a velük együtt megtalált ékszerekről is DNS-mintát vesznek, bár ez utóbbi inkább csak holttesttel együtt ér valamit, eltűnt személyeknél nem biztos, hogy tudnak vele mit kezdeni.

Jelenleg ott tartunk egyébként, hogy kilenc nő azonosította magát, aki életben van és hét esetben jelezték, hogy a fotón szereplő modell a hetvenes években eltűnt. Seattle-ben, ahol a 2000 fotót találták, egyébként szintén nem érzik teljesen helyénvalónak az akkori hozzáállást: az egyik 1976-ban eltűnt nő ügyével kapcsolatban ugyanis nem őriztek meg jelentést akkoriban. Ennek két oka lehet: valaki mulasztott vagy pedig úgy gondolták, hogy a nő önként hagyta el otthonát. A hozzátartozók természetesen egyik verzióval sem lennének elégedettek.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr531856030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása