Meghalt Paul Seitz nyomozó

2010.03.22. 08:53   ussk

 51 évesen, rákban hunyt el Paul Seitz ügyészségi nyomozó, akinek pár éve sikerült Robert Zarinskyhoz kötnie egy kislány 1968-as megölését, akit az iskolából hazafelé ért a támadás New Jersey államban. Vádat is emeltek Zarinsky ellen 2008-ban, ő azonban még abban az évben meghalt tüdőelegtelenségben, így tárgyalásra már nem került sor.

Seitzről minden jelenlegi és korábbi munkatársa azt mondja, hogy különleges nyomozói képességekkel rendelkezett nem csupán ebben az ügyben, hanem a korábbiakban is. Annak idején egy kisebb helyi rendőrségnél kezdte egyébként, majd Maine-be költözött, ahol a kábítószeresekhez került és egyből nevet szerzett magának Maine állam történetének legnagyobb kokainfogásával. Nem sokkal később aztán mégis visszatért eredeti otthonába, New Jersey államba, ahol előbb a rendőrségnek dolgozott, majd végül ügyészségi nyomozó lett.

Robert Zarinsky eredetileg egy 17 éves lány 1969-es meggyilkolása miatt kapott életfogytiglant 1975-ben és ezzel ő lett az első New Jersey államban, akit a holttest megtalálása nélkül ítéltek el gyilkosságért. A testet azóta sem találták meg, Zarinsky pedig egymásnak ellentmondó információkat adott róla. Számos gyilkossággal hozták összefüggésbe, de csak két esetben tudtak vádat emelni ellene, ezek egyike volt a 13 éves Jane Durrua megölése, amire majdnem 40 évvel később Paul Seitz derített fényt. (A képen Jane Durrua és testvére látható.)


Címkék: robert zarinsky

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr891858501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása