Wuornos színpadon is

2010.03.23. 10:15   ussk

 

Néhány éve Charlize Theron Aileen Wournos megformálásáért Oscar-díjat kapott a Monster című filmben és ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy a 2002-ben kivégzett Wournos iránt az utóbbi években megélénkült az érdeklődés. Louisiana államban most színpadra került például egy olyan darab, amelyben ugyan más nevekkel, de nem titkoltan Wournos történetét dolgozzák fel, Self Defense, or death of some salesmen címmel. Érdekesség, hogy a szereplők közül többen is három, négy vagy akár öt szerepet is játszanak a darabban, ami nem nélkülöz időnként némi humort sem.

Wournos hét férfi halálért volt felelős, amelyekért összesen hatszor ítélték halálra. Hányatott gyermekkora volt és már nagyon fiatalon prostitúcióra adta a fejét, később pedig gyakran letartóztatták különféle bűncselekmények miatt, amelyek a csekkhamisítástól a fegyveres rablásig terjedtek. A gyilkosságokat pont egy év leforgása alatt követte el, 1989 novembere és 1990 novembere között. Egymásnak néha ellentmondó válaszokat adott arra, miért tette, de túlnyomórészt azzal indokolta tettét, hogy ezek a férfiak (kuncsaftok) megerőszakolták vagy épp készültek megerőszakolni. Mindegyik áldozat több golyót is kapott. A védelem később arra próbált építeni, hogy Wuornosnak borderline személyiségzavara van, azonban végül mégis beszámíthatónak értékelték és méreginjekcióval kivégezték.


Címkék: aileen wuornos

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr191861785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.03.23. 18:11:48

A hölgyről (akkor még élt) láttam egy sokumentumfilmet néhány évvel ezelőtt. A Toldi moziban egy doku film fesztiválon. Ügyvédje tulajdonképpen pénzért adta az interjút és nem is törekedett arra, hogy ne itéljék halálra.

süti beállítások módosítása