A tizennegyedik életfogytiglan

2010.03.26. 08:57   ussk

 Bűnösnek vallotta magát Timothy Krajcir Joyce Tharp elrablásában és megölésében, így megkapta tizennegyedik életfogytiglanját is, valamint további húsz évet kapott betörésért. A 65 éves férfi még 2008-ban ismerte be, hogy ő rabolta el Kentuckyban az áldozatot otthonából 1979-ben, majd átvitte Illinois államba, ahol megerőszakolta és megölte. Ezen kívül akkor még négy másik gyilkosságot vallott be (összesen pedig kilencet). Az volt a szokása, hogy betört az áldozatok lakásába, majd megvárta, amíg hazaérnek és vagy ekkor végzett velük elég változatos módszerekkel, vagy elrabolta őket.

Krajcir az ítélet elhangzásakor Tharp rokonaihoz fordult és bocsánatot kért. Elmondta, hogy tíz évet töltött kezeléssel, hogy kiderüljön számára is, miért követte el a gyilkosságokat és bár megpróbálta, nem sikerült maradéktalanul. A kezelés részeként megpróbálta beleképzelni a helyét a családtagokéba, hogy átérezze a fájdalmukat és lezárja a szenvedést, amit okozott, de alkalmatlannak érzi rá magát. A mondandójának a lényege tulajdonképpen az volt, hogy még ha sikertelenül is, de ő a maga részéről mindent megpróbált és nagyon sajnálja, ami történt.

Tharp rokonai pedig elmondták Krajcirnak, mekkora fájdalmat okozott a családnak. Tharp nővére arról beszélt, örül, hogy 30 év után végre lezárhatják az ügyet és megpróbál megbocsátani a férfinak, ami nem biztos, hogy menni fog. A nő szerint Krajcir csak szavakkal kért bocsánatot, egyébként azonban higgadtan, látszólag a bűntudat legkisebb jele nélkül beszélt, így nem igazán győzte meg.


Címkék: timothy krajcir

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr171869692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása