Alcala lehetséges áldozatai Seattle-ben

2010.03.27. 09:15   ussk

 Nem sokat, de most már kicsit többet tudunk arról, hogy kiknek a halálával és eltűnésével kapcsolatban nyomoznak Washington államban Rodney Alcala után. A 66 éves férfinak pár hete javasolt az esküdtszék halálbüntetést, miután kiderült, nem csupán egy, hanem öt áldozathoz lehetett köze Kaliforniában a hetvenes években. Mivel Alcala több helyen megfordult még az országban, így futótűzszerűen indultak nyomozások más államokban is. Mivel nagyon sokat írtam már róla korábban, így most nem részletezem tovább az ügyet, hanem nézzük a lehetséges áldozatokat Seattle-ben.

Annyit tudunk, hogy két lány, a 13 éves Tony Witaker és a 17 éves Joyce Gaunt halálát vizsgálják most Seattle-ben, hasonlóságokat keresnek az ő megölésük és Alcala kaliforniai áldozatai között. Annak idején mindkettejüket hasonlóan kitekert pózokban találták meg (egyiküket meg is erőszakolták), mint amilyenekben Alcala néhány ismert áldozatát is hagyta. Waterville-ben a 19 éves Cherry Greenman eltűnését is újra elővették: őt korábban a 48 gyilkosságért elítélt Green River Killer, vagyis Gary Ridgway áldozataként kezelték.

Az állami gondozásban lévő Tony (rendes nevén Antoinette) Witakert egyébként 1977-ben egy hosszú, vöröses hajú férfival látták távozni (Alcalánál volt már példa rá, hogy változtatott a hajviseletén, hogy ne ismerjék fel olyan könnyen). Egy héttel később találtak rá a holttestére, teljesen fel volt öltözve és nagyjából egy hete lehetett ott. Agyonszúrták, nemi erőszaknak nem volt nyoma. Mivel fekete lány volt, Tony azóta elhunyt anyja szerint nem kezelte a helyén a rendőrség az ügyet, amivel a rendőrök persze nem értettek egyet.

A fejlődési rendellenességben szenvedő Joyce Gauntot egy parkban találták meg, miután megverték, megfojtották és megerőszakolták. Ruhátlan volt, a koponyáját betörték.

Természetesen Seattle-ben a rendőrség amellett, hogy DNS mintát kér Alcalától, átnézi azokat a trófeának is tartott fotókat, amelyeket Alcala nőkről és lányokról készített annak idején (többször volt szó róluk itt is), hátha ezek között is találnak valami kapaszkodót. Greenmant máris felfedezni vélik a képeken, de ez még megerősítésre vár.

Alcala közben egy adminisztratív jellegű meghallgatáson vett részt, mielőtt március 30-án hivatalosan is kihirdetnék az ítéletét. A beszámolók szerint nem látszott rajta, hogy különösebben feszélyezett lenne a valószínű halálbüntetés miatt. (Amelyet most kap meg élete során harmadjára, kétszer ugyanis visszavonták; az ügyész meg is jegyezte, hogy Alcala olyan, mint egy újra és újra feltámadó főgonosz egy videojátékban.) A meghallgatáson vidáman beszélgetett, néha nevetgélt is, sőt, még a tárgyalási jegyzőkönyv helyesírási hibáiba is belejavított, hogy megkönnyítse a bíró dolgát.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr811872218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása