Mégis Dahmer áldozata Adam Walsh?

2010.03.28. 11:07   ussk

Legalábbis a Miami Herald elmélete szerint kettejük közül ő a gyanúsabb. A 6 éves Adam Walsht 1981-ben rabolták el a floridai Hollywoodban (nem összekeverendő a kaliforniaival), majd néhány héttel később megtalálták a levágott fejét, a testét azonban azóta sem. Hogy ki tette, az máig rejtély, pláne, hogy a számításba jöhető Ottis Toole és Jeffrey Dahmer is halott már.

Dahmer, aki előszeretettel vágta le áldozatai, vagyis fiatal fiúk fejét és annak idején valóban Floridában tartózkodott, tagadta, hogy bármi köze lenne Adam Walsh halálához. Ezzel ellentétben Ottis Toole bevallotta a gyilkosságot, itt azonban meg kell jegyeznünk, hogy bevallott ő sok mást is, amelyekről ismert, hogy egészen biztosan nem követhette el. A lényeg az, hogy végül, amikor 2008-ban lezárták az ügyet, Toole-t tették felelőssé a fiú haláláért. Nézzük, mi a véleménye a Miami Heraldnak.

Találtak néhány olyan szemtanút, akik azt állítják, hogy a fiú eltűnése napján a Hollywood Mallban Dahmert látták és láttak egy kék furgont is. Az egyik szemtanú szerint a lánya Adam Walsh mellett játszott az egyik videojátékkal, majd később hallotta, ahogy a szülei bemondatják a hangosbeszélőn, hogy keresik a fiút. Ekkor már ő sem látta Adamet. Később látva a híreket, fel is hívta a rendőrséget, ők azonban nem keresték meg. Erről egyébként, vagyis hogy a rendőrök nem vették fel velük a kapcsolatot, pedig szerettek volna információt adni a fiúról, többen is beszámoltak.

Egy másik szemtanú arról beszélt, hogy miközben Adam a videojátékkal játszott, állt mellette egy férfi is, aki a képernyőt bámulta. Később a rendőrség mutatott neki pár fotót azonosításra, Dahmer képe azonban nem volt köztük. A szemtanú később azt mondta, egészen biztosan Dahmert látta.

A nekrofil és kannibál Dahmer fotóját egyébként nem is nagyon mutogathatták még akkoriban, mivel csak 1991-ben tartóztatták le, amikor is többek között tizenegy emberi fejet találtak nála. Mivel az ügy nagy port vert fel, sokakhoz eljutott a fotója és ekkor jelentkeztek az egykori szemtanúk, hogy akit 1981-ben láttak, az Dahmer volt.

Mások arról számoltak be, hogy azt is látták, amint Dahmer berakja a kék furgonba a fiút, annak ellenére, hogy az hevesen ellenkezett.

Dahmer egyébként azt mondta, nem volt egyáltalán semmilyen autója és bár tény, hogy akkoriban Miamiban élt, Hollywoodban sosem járt. Arról is beszélt, hogy bár nem ő tette, de ha halálbüntetést kapna érte, akkor szívesen bevallja a fiú megölését, mert nem érzi jól magát a börtönben. (És egyébként nem is töltött ott sok időt, mivel 1994-ben egy rabtárs végzett vele.)

Mások azonban máshogy látták a dolgot: arról meséltek, hogy Dahmert gyakran hazaküldték a munkahelyéről az italozásai miatt és egyébként sem tudott mindig elszámolni azzal a főnökének, hogy éppen hol is járt munkaidőben. Az akkori főnöke egyébként tagadja, hogy lett volna kék furgonja, nyolcan azonban azt állítják (köztük a társtulajdonos), hogy a birtokában volt egy és Dahmer hozzá is férhetett. Adam fejét egy csatornában találták meg végül és két arra járó kamionos is azt mondja, látott ott pár nappal korábban egy kék furgont.

A rendőrség egyébként nyomozgatott valamennyit Dahmer után az ügyben később, de messze nem fektetett bele annyi energiát, mint Ottis Toole-ba. Évekkel a fiú fejének megtalálása után Toole ugyanis elvezette őket a helyszínre, ahol annak idején rábukkantak, bizonyítva ezzel, hogy ő a tettes.

Azonban folyton ellentmondásba keveredett magával, teljesen más időpontot adott meg, hogy mikor is rabolta el Adamet, nem is ismerte fel először a fiút és azt is állította, hogy társa, Henry Lee Lucas vágta le Adam fejét, pedig ő akkoriban börtönben ült. Másrészt mielőtt elvezette volna a rendőröket a fej megtalálásának helyszínére, mutattak neki róla fotókat, így akár magától is felismerhette a csatornát és környékét. Ő sem tartott ki amellett, hogy ő a tettes, hol ezt mondta, hol azt, teljesen összezavarva a nyomozókat. Toole számos helyet meg is nevezett egyébként, ahol megtalálják Adam Walsh testét, ezek közül azonban egyik sem hozott semmilyen eredményt.

Akadnak egyébként olyan szemtanúk is, akik Toole-t vélték látni a fiú eltűnésének napján a Hollywood Mallban, egyikük azonban változtatott néhányszor a beszámolóján, így nem biztos, hogy hiteles tanú. Toole mellett szólt az is, hogy egy korábbi rabtársa arról beszélt, Toole elmesélte neki, ahogy elrabolt egy hollywoodi fiút.

Keringenek arról is pletykák, hogy Toole a halálos ágyán végül mégis bevallotta, hogy ő ölte meg Adam Walsht, azonban igazság szerint akkor is ugyanaz történt, mint korábban: hol ezt mondta, hol azt, a pszichológusok meg is állapították, hogy már nem beszámítható az állapota.

Egyetlen dolgot állíthatunk biztosan, mégpedig azt, hogy Adam Walsh meggyilkolása az USA történetének egyik legelhíresültebb bűnügyi rejtélye és valószínűleg már az is marad.

 


Címkék: jeffrey dahmer

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr581874420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása