Kihirdették hivatalosan is az ítéletet

2010.03.31. 10:12   ussk

 

Az esküdtek néhány hete meghozták döntésüket, tegnap pedig hivatalosan is kihirdette a bíró Rodney Alcala halálbüntetését. Az egyik áldozat, Robin Samsoe halálának ügyében kétszer is halálra ítélték korábban, ám mindkét alkalommal visszavonták végül. (Samsoe anyja szerint 2001-ben már olyan közel jártak hozzá, hogy fel is hívták, részt akar-e venni a kivégzésen.) Az ítéletet Alcala, aki saját magát képviselte a tárgyaláson, megfellebbezi.

A bíró azt mondta Alcaláról, hogy szadista és rendellenes érdeklődést mutat fiatal lányok iránt. Megemlítette azt is, hogy a dal, amelyet Alcala lejátszott a tárgyaláson és amelynek szövege azt ecseteli, milyen gondolatai vannak egy olyan embernek, aki gyilkolásra vágyik, számára olyan volt, mintha Alcala nemzeti himnusza lenne és tökéletesen leírja, milyen is ő valójában. Nem érezte egyébként hitelesnek azt, amit Alcala elmondott a tárgyalás során, mivel Samsoe meggyilkolása után is többször hazudott nem csupán a rendőröknek, hanem a saját rokonainak és barátainak is.

Az egyik áldozat, Georgia Wixted húga pedig arról beszélt, hogy a testvére meggyilkolása óta fél az idegenektől és nem érzi biztonságban magát sehol. Jill Parenteau testvére szerint Alcala egy nem evilági ördög. Jill Barcomb bátyja szerint Alcala tettei nem hasonlíthatóak a többi nemi erőszakhoz és gyilkossághoz, és felszólította, hogy vallja be az összes áldozatot az összes államban, ahol járt. Samsoe anyja arról beszélt, hogy remélte, hogy a lánya békésen és csendben halt meg, de a tárgyaláson a többi áldozatról hallva, akik között volt, akit Alcala kalapáccsal erőszakolt meg, volt, akinek egy kővel verte szét a fejét, másokat pedig különleges kegyetlenséggel fojtott meg, eloszlott ez a remény. (Samsoe-t a többiekkel ellentétben olyan állapotban találták meg, amiből már nem tudták megállapítani, pontosan mi történt.) Alcala most sem mondott semmit.

A lenti videó összefoglaló az ügyről. Előfordul benne három rendőrségi fotó, de nem olyan vészesek, szerintem nyugodtan megnézhetik az érzékenyebbek is.


Címkék: rodney alcala

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr821883366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Botfülű Suzan Boyle hasonmás · http://zoltanatya.blog.hu 2010.04.01. 16:56:46

Íme az index cikk a tárgyban:

index.hu/bulvar/2010/04/01/halalraiteltek_az_akar_szaz_ember_eleteert_is_felelos_sorozatgyilkost/

Sajnálom, hogy nem említették meg az Ön blogját.

Kellemes Ünnepeket és sok locsolkodót kívánok (azért vadidegent fejszével, egyéb gyanús tárggyal ne engedjen be).

ussk · http://ussk.blog.hu/ 2010.04.02. 09:45:18

@Botfülű Suzan Boyle hasonmás: Nem hiszem, hogy igazából tudnának a blog létezéséről. :)

Egyébként összefoglalónak jó cikk, ha valaki nem szeretné átbogarászni az itteni elég sok posztot Alcaláról. Akad benne pár kisebb tárgyi tévedés (pl nem az Alcala lakásában megtalált fotókat tették közzé, hanem a seattle-i raktárhelyiségben találtakat) és akad benne egy szerintem nagyobb is: Alcala nem tudta bebizonyítani, hogy viselte a fülbevalót a műsorban. Ha így lett volna, az alapjaiban rengette volna meg a Samsoe halálával kapcsolatos vádat, mivel ez volt az egyetlen igazán komoly bizonyíték az ő ügyében (neki ugye pár nap alatt lecsupaszították a vadállatok a testét, nála így sem DNS-minta, sem a modus operandi vagy más ilyesmi nem ismert).

Köszönöm egyébként a jókívánságokat és viszont kívánom. :)

süti beállítások módosítása