Kirkland ítéletét is kihirdették

2010.04.01. 09:43   ussk

 A 41 éves Anthony Kirkland párhuzamosan futó tárgyalása jóval rövidebb volt Alcaláénál, mivel a férfi a négy, 2006 és 2009 között elkövetett ohioi gyilkosságból kettőben már az elején bűnösnek vallotta magát, így ezekért életfogytiglant kapott. Ártatlannak vallotta magát azonban a két cincinnatibeli kislány meggyilkolásában és elégetésében, így miután ebben a két esetben is bűnösnek találták, az esküdtek úgy döntöttek, halálbüntetést érdemel. Tegnap hirdette ki a bíró az ítéletet és a kivégzés időpontjának szeptember 30-át jelölte meg, ez persze majd a fellebezések, kérelmek miatt csúszhat elég sokat. Kirklandet egyébként méreginjekcióval fogják kivégezni.

Az ítélet előtt Kirklandnek alá kellett írnia néhány papírt, hogy a szexuális bűnözők hármas számú csoportjába tartozik (az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőinek besorolásában ez a legmagasabb fokozat, gyakorlatilag ők azok, akik tényleges erőszaktevők). Megkérdezték Kirklandet, szeretne-e mondani valamit, amire ő azt felelte, igen, szeretne bocsánatot kérni az áldozatok családjaitól. Az egyik áldozat, Casonya Crawford rokona pedig azt mondta Kirklandnek, hogy bár mások szörnynek nevezik, szerinte nem lehet szavakkal sem leírni és reméli, hogy Kirkland majd imádkozik Isten megbocsátásáért, amikor kivégzik, mert ő a maga részéről nem fog tudni megbocsátani. 

A bíró egyébként a következőket vette figyelembe az ítélet kihirdetése előtt, ám egyiket sem tartotta olyan mértékben jelentősnek, hogy az befolyásolja a halálbüntetést: Kirklandnek nehéz gyermekkora volt, letartóztatása után részletes vallomást tett, antiszociális személyiségzavara van, a tárgyaláson kérte, hogy kegyelmezzenek meg neki és végül, hogy főiskolai diplomát szerzett.

Közben Cincinnatiben egy zenei fesztiválon még tegnap, az ítélet napjának estéjén előadták azt a dalt, ami a legfiatalabb áldozat, Esme Kenney emlékére íródott.


Címkék: anthony kirkland

A bejegyzés trackback címe:

https://ussk.blog.hu/api/trackback/id/tr521886200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása